Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Απάντηση για την σχέση του Ε.ΛΑ.Μ. με τους Ουκρανούς Εθνικιστές του Svoboda

Απάντηση για την σχέση του Ε.ΛΑ.Μ. με τους Ουκρανούς Εθνικιστές του Svoboda
Πληθώρα δημοσιευμάτων κάνουν λόγo για τις σχέσεις μεταξύ του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και των Ουκρανών Εθνικιστών του Svoboda, λες και έκαναν μια μεγάλη ανακάλυψη. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Κύπρου ουδέποτε απέκρυψε την επαφή που έγινε με το αντίστοιχο των Ουκρανών, αντιθέτως υπάρχουν και σχετικές δημοσιεύσεις στην επίσημη ιστοσελίδα μας, www.elam.com.cy.
Άλλωστε το Ουκρανικό Εθνικιστικό Κίνημα είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα, μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με 39 βουλευτές.

Δεν είδαμε όμως την ίδια ευαισθησία για τις επαφές των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων με τούρκικα, ή ακόμα και παράνομες συναντήσεις με μη αναγνωρισμένα ψευδοκόμματα των κατεχομένων. Δεν είδαμε ποτέ να σχολιάζεται κατ’ ουδένα τρόπο η επίσκεψη βουλευτών των οποίων συνεργάζονται τα δικά μας πολιτικά κόμματα, στα κατεχόμενα και στην Τουρκία, αλλά και τα φιλοτουρκικά αισθήματα που εκδήλωναν κατά καιρούς. Ως προς τι τόση ευαισθησία τώρα; Ή μήπως ακόμα η έγνοια κάποιων έχει κομματικούς προσανατολισμούς και αποχρώσεις;
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) συνάπτει σχέσεις και πραγματοποιεί επαφές με Εθνικιστικά Κόμματα της Ευρώπης τα οποία προάγουν το Κυπριακό Πρόβλημα στην ορθή του βάση, δηλαδή σαν πρόβλημα εισβολής και κατοχής, όλους όσους δηλαδή συνταυτίζουν την φωνή τους μαζί μας για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου. Ενώ μέσω όλων αυτών των κομμάτων δημιουργούμε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρώπη, η οποία θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τον πλούσιο ευρωπαϊκό πολιτισμό και ταφόπλακα για το Κυπριακό Ελληνισμό.
Θέτουμε την απορία μήπως θα έπρεπε να κάναμε και εμείς επαφές με κόμματα που προάγουν τα τούρκικα συμφέροντα για να είμαστε αρεστοί στο σύστημα; Ή μήπως θα έπρεπε να έχουμε σχέσεις με όλους αυτούς που επισκέπτονται την Κύπρο αποβλέποντας σε οικονομικό όφελος;
Αν μη τι άλλο τα στελέχη του Svoboda, γνώριζαν την Κυπριακή ιστορία και πρώτη τους απαίτηση με το που πάτησαν το πόδι τους στο νησί μας, ήταν να επισκεφτούν για προσκύνημα ταφυλακισμένα μνήματα! Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που με το που πατάνε το πόδι τους εδώ μεταβαίνουν με πανάκριβα αμάξια στο Προεδρικό, στην Βουλή και διαμένουν σε πολυτελείς σουίτες, απολαμβάνοντας πλουσιοπάροχα βασιλικά γεύματα, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μάθουν κάτι από την ιστορία του τόπου που τους φιλοξενεί.
IMG 0403 9e641 5da5b
IMG 0405 46d25 cbc94
ΑΡΧΗΓΟΣSvoboda3 7b61d c8be4
Διερωτούμαστε μήπως αυτό που ενοχλεί κάποιους είναι ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μέσα σε λίγα χρόνια και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει κατάφερε να κάνει όλα όσα δεν κατάφεραν να κάνουν τα συστημικά πολιτικά κόμματα εδώ και τόσες δεκαετίες που με την αδέξια πολιτική τους υποβάθμισαν το Κυπριακό πρόβλημα. Δυστυχώς να τους ενημερώσουμε ότι ο αγώνας μας για διεθνή ορθή προβολή του Κυπριακού προβλήματος, θα συνεχιστεί αμείωτος, όσο και αν αυτό τους χαλάει την σούπα και τους πλήττει τα οικονομικά συμφέροντα.
Να τους προετοιμάσουμε δε ότι αυτός ο αγώνας θα εντατικοποιηθεί με την είσοδο των Ελλήνων Εθνικιστών στην Ευρωβουλή.
Να τονίσουμε προς όλους όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν, ότι αν θέλουν ας ανοίξουν τα χαρτιά για το τι πράττουν οι ομογάλακτοι τους στην Ευρώπη σε σχέση με την Κύπρο. Η δική μας συμβουλή είναι να προσέχουν γιατί όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια καλά κάνουν να μην πετάνε πέτρες.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...