Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΕΘΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ

Στις Επτά Μαρτίου του 1953 ο Αρχηγός  Διγενής, ο Μακάριος  και άλλοι  ΔΕΚΑ πρωτεργάτες της  ΕΝΩΣΕΩΣ  ενώπιον  της  τότε  Ελληνικής  Κυβερνήσεως  στη  Αθήνα, έδωσαν τον μυστικό όρκο και υπέγραψαν,  για την ίδρυση  της  Ε.Ο.Κ.Α  και  την έναρξη του  Εθνικοαπελευθερωτικού  Αγώνα της  1ης  του  Απρίλη  του 1955.  Κάτω από αντίξοες συνθήκες, ένας φτωχός και αγράμματος,  αλλά Υπερήφανος Λαός,   με Ελληνική ψυχή και Εθνικό Πόθο για Απελευθέρωση,  δεν επτοήθη και τα έβαλε με μιά Αγγλική Αυτοκρατορία.


Αμούστακα παιδιά, απλοί Ανθρωποι από κάθε γωνιά της Κύπρου, Νέοι και Νέες εντάχθησαν στη Ε.Ο.Κ.Α στη  Π.Ε.ΚΑ  και Α.Ν.Ε. με ελάχιστο ελαφρύ οπλισμό και  ανέλαβαν δράση στα βουνά του Τροόδους  και  του Πενταδακτύλου, δημιούργησαν  κρησφύγετα,  και ελάμβαναν οδηγίες από τον Αρχηγό Διγενή τις οποίες  εκτελούσαν με πάσα μυστικότητα και με μεγάλη επιτυχία.
Πρωταγωνιστικό  ρόλο διαδραμάτισαν οι μαθητές των σχολείων στους δρόμους.
Στα τέσσερα χρόνια που διήρκεσε ο Αγώνας,  πολλοί  Αγωνιστές,   πέρασαν  στη Αιωνιότητα δίνοντας σκληρές μάχες  με τους Άγγλους αποικιοκράτες στα  βουνά της Κύπρου μας, άλλοι πέθαναν μετά από σκληρά βασανιστήρια, άλλοι  πέρασαν   από την αγχόνη για ΕΝΑ μεγάλο και μόνο σκοπό την ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ     ΠΑΤΡΙΔΑ.    Με  τον  Ηρωϊσμό  τους  έδωσαν  μαθήματα  Πατριωτισμού  στους Άγγλους, οι οποίοι υπολόγιζαν... σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τερματίζετο  ο Αγώνας και ότι θα επανέρχετο η προτέρα κατάστασις.
Υπολόγιζαν  λάθος  και στη  διάρκεια του Αγώνα,  μας έφερναν  διάφορες λύσεις       
εφ’ όσον δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν.
Η  κατάληξη ανήκει στους συγγραφείς των βιβλίων της Ιστορίας.

Οφείλω  να  αναφέρω  για  χάριν  της  Ιστορίας  ότι,  πριν  μερικά  χρόνια  ο  νυν πρόεδρος  της  Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Άγκυρα  κάτω από  το πανό που έγραφε "όλα για τη Τουρκία", δήλωσε ότι ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α  55’59 ήταν λάθος. Μέγα λάθος. Για δικούς του λόγους  Ελληνοκύπριος πολιτικός της Δεξιάς παράταξης να κάνει τέτοιες  δηλώσεις,  ενώ  στα  Εθνικά  Μνημόσυνα,  παρευρίσκεται και εξαίρει τον Ηρωϊσμό,  τις θυσίες τους και  καταθέτει στεφάνια στις  Προτομές των Ηρώων μας.

Η  ηγεσία  του  Δημοκρατικού  Συναγερμού, βουλευτές, Υπουργοί ή εκπρόσωποι τους,  παρευρίσκονται  κάθε  Κυριακή στις Εκκλησιές μας κηρύττοντας πύρινους Πατριωτικούς λόγους και εξαίρουν τον Ηρωϊσμό και τις θυσίες των Παλληκαριών μας που έδωσαν τη ζωή τους για τη Πατρίδα.
Για μένα, η παρουσία τους είναι υποκριτική, φαρισαϊσμός και θεατρινισμός. 
Αυτοί το 2004 ακόμη και σήμερα, προωθούν τα άνομα Ανανικά σχέδια των Αμερικανών για ξεπούλημα της Πατρίδας μας  με λύση   Δ.Δ.Ο.  για τουρκοποίηση  και μουσουλμανοποίηση του νησιού μας και...αυτοαποκαλούνται Εθνικόφρονες παρακαλώ.

Άρα λοιπόν,  να σταματήσουν να  παρευρίσκονται στα Εθνικά Μνημόσυνα και να καταθέτουν στεφάνια, γιατί είναι  ανάξιοι της αποστολής  τους, εν μέσω της  ενδόξου  Ιστορίας μας.
 
Δικαίωμα  παρουσίας  έχουν  ΜΟΝΟ  Αυτοί  οι  οποίοι  Αγωνίζονται  παντοιοτρόπως μέρα και νύκτα για το καλό της Πατρίδας και του Λαού μας Άξιοι συνεχιστές  των  Ηρώων μας, που  μας άφησαν παρακαταθήκες και Πατριωτική  Κληρονομιά,   ότι πρέπει να Αγωνιζόμαστε.  Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία.  Ένα  μήνυμα θέλω να δώσω. Να εργαστούμε όλοι για Απελευθέρωση σε όλα τα βήματα  για να επιστρέψουν  όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια και  στις  περιουσίες τους,  να φύγουν  όλα τα ξένα στρατεύματα κατοχής , οι έποικοι και να ζήσουμε όλοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ευτυχισμένοι, γιατί τα σύνορα μας είναι στη Κερύνεια,

Με Εκτίμηση

Α. Κακουλής

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...