Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Κυπριακός Ελληνισμός  καλωσορίζει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος 
κ. Αλέξη Τσίπρα στη Κύπρο.  Η σημασία της άφιξης του είναι πολύ μεγάλη πολύπλευρη και  υποβοηθητική σε  πολλούς τομείς  όπως  Εθνική  πολιτική, οικονομική πολιτική κ.α. 
Συμφωνούμε πλήρως σε όσα ανέφερε στη προσφώνηση  του το  Προεδρικό  Μέγαρο,  πλην στην αναφορά του για Δ.Δ.Ο. ως βάση λύσης του Κυπριακού.   Πρέπει να γνωρίζετε  κ. Τσίπρα  ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός απορρίπτει τη  Δ.Δ.Ο ως βάση λύσης του Κυπριακού και το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014.  Εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. 


Γιατί Κύριε Πρωθυπουργέ είστε υπέρμαχος  της Δ.Δ.Ο; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε είστε Αγγλοαμερικανοτουρκόφιλος που θα  εργάζεστε υπέρ  των ξένων  συμφερόντων,  είτε  θέλετε  να μας ξεφορτωθείτε όπως προηγούμενες ....Ελληνικές Κυβερνήσεις.   
Εμείς  οι  λληνες  της Κύπρου περιμέναμε από το στόμα  σας να  ακούσουμε  λίγη... υποστήριξη  κι’ ας είναι και ψέματα... αλλά μας ποτίσατε φαρμάκι. Θέλω να γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, ότι Ελληνοκύπριοι πολέμησαν στο πλευρό της Ελλάδος και στους Βαλκανικούς πολέμους και το 1940 εναντίον των Γερμανών.   
Μήπως  ξεχάσατε  ότι η Τουρκία  εισέβαλε  παράνομα στη  Κύπρο και κατα κρατεί παράνομα το τριανταεπτά τοις εκατόν των εδαφών μας για Σαράντα ολόκληρα χρόνια και  υπάρχουν  τούρκικα  στρατεύματα  κατοχής,  δεκάδες χιλιάδες  έποικοι από την Ανατολία,  μας  άφησαν  χιλιάδες νεκρούς τραυμα τίες και αγνοούμενους και διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες; 
Αρα γιατί  λύση Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία  και  μέσα  από τη λύση αυτή να μας επιστρέψουν μόνο τη περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων δηλα δή 6.4 τετραγωνικά χιλιόμετρα μόνον;   
Η Δ.Δ.Ο είναι  Αγγλοαμερικανοτουρκικό σχέδιο και πρόγραμμα ξεπουλήμα τος της  Κύπρου μας και του  Ελληνισμού.  Ποτέ μα ποτέ κ. Τσίπρα, εμείς  οι Έλληνες της Κύπρου δεν θα δεχθούμε τέτοια σχέδια που πολύ κακώς  αποδέχεστε. Θα μας βρήτε μπροστά σας εμπόδιο.  
Απαίτηση  μας  κ. Πρωθυπουργέ  είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ να φύγουν τα ξένα στρατεύματα κατοχής, οι έποικοι και να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες στα σπίτια και τις περιουσίες τους,  οι  τούρκοι να πληρώσουν αποζημιώσεις για τις  ζημιές που  έχουν κάνει  και απαιτούμε Ελλάδα  και Κύπρος  να ζητήσουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας από την ΕΕ.  Επισκεφθήκατε  τα φυλακισμένα Μνήματα και είδατε την αγχόνη που πέρασαν εννέα  Παλληκάρια της Ε.Ο.Κ.Α τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο. Αυτοί οι Ήρωες μας, πολέμησαν  γενναία σαν λιοντάρια αν δεν το γνωρίζετε κ. Τσίπρα  και είναι σήμερα ευκαιρία να το  μάθετεγια την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ. 
Ούτε ο πρόεδρος Αναστασιάδης δικαιούται να μιλά  για  τη  Δ.Δ.Ο  μα  ούτε και κανένας Τσίπρας, ούτε ο όποιος Πρωθυπουργός της Ελλάδος.   
Ήρθατε στη Μαρτυρική Κύπρο και μας  ποτίσατε όξος και χολή κ. Τσίπρα. 
Μας  υποχρεώσατε με τα λόγια σας  και τώρα  οι Τούρκοι που άκουσαν τις δηλώσεις σας πανηγυρίζουν με ζορνέδες και νταούλια.  
Τι εντύπωση και πόσο  Πατριωτισμό παίρνει από  σας ο απανταχού Ελληνισμός ή πόση εμπιστοσύνη  αναμένει από σας να  μεγαλουργήσει η ΕλλάδαΔυστυχώς μας απογοητεύσατε  κ. Πρωθυπουργέ  της Ελλάδος και καλείστε να  μας  ζητήσετε  ένα   μεγάλο συγγνώμην.    Οι  εν  Ελλάδι  Αδελφοί  μας Ελληνες σίγουρα έχουν διαφορετική άποψη από σας.     Επισκεφθήκατε τον Τύμβο  της  Μακεδονίτισσας  που είναι θαμμένοι  Ελλαδίτες και  Ελληνοκύπριοι ΗΡΩΕΣ του 1974 και μάθατε πως και γιατί βρίσκονται εκεί. Αυτοί  οι  Μεγάλοι Ήρωες έγραψαν  Δοξασμένη Ιστορία με χρυσά γράμματα.  
Να ξέρετε  τούτο  κύριε  Πρωθυπουργέ,  Αν λαχταράς  τη Λευτεριά,  στους ξένους  μην ελπίζεις, μόνος σου πάρ’την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις. 
Λόγια βγαλμένα από τη ψυχή Ελληνα ΗΡΩΑ  

Αριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...