Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος Υποναυάρχου του Τουρκικού Ναυτικού


Ο Διοικητής της Διοίκησης Ναρκοπολέμου του Τουρκικού Ναυτικού, Υποναύαρχος Mustafa Zeki Uğurlu, κατηγορείται για συμμετοχή στην «τρομοκρατική οργάνωση Φετχουλάχ Γκιουλέν».
Συναγερμός έχει σημάνει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Υποναυάρχου Mustafa Zeki Uğurlu, Διοικητή της Διοίκησης Πλοίων Ναρκοπολέμου του Τουρκικού Ναυτικού, για «συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Φετχουλάχ Γκιουλέν» (FETÖ/PDY). 

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο Yποναύαρχος Uğurlu υπηρετούσε από το 2011 σε θέση απ΄όπου είχε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες του Τουρκικού Ναυτικού και έλαβε μέρος στις «σκευωρίες του Κινήματος Γκιουλέν» κατά του Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη και φυλάκιση πολλών στελεχών στο πλαίσιο των πολύκροτων υποθέσεων της οργάνωσης Ergenekon, του πραξικοπηματικού σχεδίου Balyoz και του δικτύου στρατιωτικής κατασκοπείας της Σμύρνης. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο Υποναύαρχος Uğurlu μετέβη στο πλαίσιο των καθηκόντων του και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού (ACT) στο Norfolk της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ και δεν έχει επιστρέψει στην χώρα του παρά το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί. Σε περίπτωση που επιχειρήσει να ζητήσει άσυλο από τις ΗΠΑ ή άλλη χώρα, η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ο Αρχιπλοίαρχος Ali Suat Aktürk και οι Πλωτάρχες Habil Özcan, Korkmaz Mermer, Recep Zafer και Özgür Gün, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για παραποίηση στοιχείων στην υπόθεση του δικτύου κατασκοπείας όπου πρωτόδικα καταδικάστηκαν 357 άτομα, εκ των οποίων 49 εν ενεργεία στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με πλέον υψηλόβαθμο τον (τότε) Επιτελάρχη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Veysel Kösele

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...