Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Νυχτερινή ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας ΑντίδρασηςΗ 31 ΜΕΕΔ διεξήγαγε αιφνιδιαστικά νυκτερινή επιχείρηση CSAR.

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου διεξήχθη χθες τη νύχτα αιφνιδιαστική διπλή άσκηση, με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων. Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» ξεκίνησε στις 23.00 της Πέμπτης και περιελάμβανε δύο σκέλη:


1) την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης κατάληψης πολεμικού πλοίου στον Αργοσαρωνικό από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, και 2) την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης διείσδυσης και διάσωσης μάχης (CSAR) σε χερσαία περιοχή, σε χώρο της Αττικής από την 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (MEEΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμφίβολα, η χθεσινή διαταγή εκτέλεσης άσκησης κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και οι προηγούμενες καταδεικνύουν την απαίτηση της Ηγεσίας για ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Δυνάμεων που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος μιας αιφνιδιαστικής εχθρικής πρωτοβουλίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΛΟΧΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΜΠΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης Αποφάσισα να αναφερθώ σήμερα σε έναν Έλληνα που μπροστά του ο Αμερικάνος Ράμπο φαντάζει ως «προσκοπάκ...