Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Η σύγκρουση στο ΕΥΡΩΚΟ ήταν προδιαγεγραμμένηΕδώ και πολύ καιρό μιλούσαμε για την επαμφοτερίζουσα στάση που λάμβανε η ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ, σε πάρα πολλά θέματα συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού, της ιδεολογικής κατεύθυνσης του κόμματος και τέλος της επιλογής υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ήταν ξεκάθαρο πως το κόμμα αυτό, η περιστασιακή συνένωση των διαφωνούντων με το σχέδιο Ανάν από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και του παλαιότερου κόμματος των Νέων Οριζόντων, δεν επρόκειτο να κρατήσει για πολύ. Περισσότερο διότι δεν ξεκαθάρισε ποτέ την ιδεολογική του τοποθέτηση και την ύπαρξη του χάσματος μεταξύ των στελεχών του. Η ηγεσία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ψηφοφόρων του κόμματος αυτού, το οποίο μιλούσε για Ευρωπαϊκή λύση και  γινόταν αντιομοσπονδιακό λίγο πριν τις εκλογές, δεν ξεκαθάρισε από την αρχή την θέση του για την Λαθρομετανάστευση ενώ όταν είδε πως το θέμα πουλούσε προσπάθησε να το εκμεταλλευθεί.Η τελευταία πράξη του δράματος μέχρι στιγμής είναι η διαφωνία ως προς τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τα δύο ηγετικά στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ, Ρίκκος Ερωτοκρίτου και  Δημήτρης Συλλούρης, μετά από την τελευταία αποτυχία του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, έστρεψαν την προσοχή τους στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η οποία πλέον ελέω προεδρικών μπορεί να τους "καλύψει" όλους, από νεοφιλελεύθερους μέχρι "εθνικόφρονες".

Η επιμονή τους όμως αυτή, να στρέψουν προς το ΔΗΣΥ και τον Νίκο Ανα(ν)στασιάδη το κόμμα που ηγούνται, τους φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με την βάση του, η οποία είναι άκρως αντιομοσπονδιακή και δεν θέλει να δει τον πρόεδρο του Συναγερμού ούτε ζωγραφιστό. Έφθασαν μάλιστα και στο σημείο να χαρακτηρίσουν τον Νίκο Κουτσού, ως άνθρωπο που "έχει τα προβλήματά του", όταν αυτός διαφώνησε δημόσια με την πορεία του ΕΥΡΩΚΟ.

Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει. Οι ψηφοφόροι του ΕΥΡΩΚΟ θα πρέπει να ξυπνήσουν και να δουν πως  η ηγεσία τους, τους εμπαίζει και να περάσουν στην μόνη αληθινή αντιομοσπονδιακή φωνή στην Κύπρο, την μόνη Εθνική Αντίσταση, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...