Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Γραφεία Κ.Ο. Λεμεσού – Το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά

Γραφεία Κ.Ο. Λεμεσού – Το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά
Στα πολιτικά γραφεία της Κ.Ο. Λεμεσού, την Παρασκευή 25/10/13 έγινε ομιλία από τον συναγωνιστή Στράτο Καρανικολάου για την ανάμειξη της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όταν το 1940 ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς κατακτητές. Πριν την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Ιωάννης Μεταξάς κράτησε ουδέτερη στάση παρά τις πιέσεις των συμμάχων. Το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου όμως αναβάθμισε αισθητά την Αμυντική Γραμμή αφού ήταν φανερό πως η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να εισέλθει στον πόλεμο. Ο Ιταλικός στρατός ήταν φανερό πως ήθελε να επεκταθεί στην Ελλάδα, έτσι το 1939 κάνει απόβαση στην Αλβανία. Η τελευταία μεγάλη πρόκληση των Ιταλών ήταν ο τορπιλισμός της "Έλλης" ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής του δεκαπενταύγουστου.  

Τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα Γκράτσι παραδίδει τελεσίγραφο από την Ιταλική κυβέρνηση με το οποίο απαιτεί την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού στην Ελλάδα αλλά και την πρόσβαση στην ανατολική Μεσόγειο από τα Ελληνικά λιμάνια. Αν δεν γινόταν αυτό τότε θα άρχιζε πόλεμο η Ιταλία έναντι της ουδέτερης Ελλάδας. Ο Ιωάννης Μεταξάς όμως, ως ένας Έλληνας Εθνικιστής και στρατιωτικός απάντησε στα γαλλικά: «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο».
Το περιβόητο ΟΧΙ εκείνη την ημέρα το είπε αυτή η σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας που ακούει στο όνομα, Ιωάννης Μεταξάς. Τον μύθο πως το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς φοβούμενος τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού διαψεύδει ο ίδιος ο Γκράτσι, στα απομνημονεύματα του, λέγοντας πως με θάρρος, τόλμη και χωρίς να το σκεφτεί ο Ιωάννης Μεταξάς είπε ΟΧΙ και ήταν αρνητικός σε οποιονδήποτε διακανονισμό. Αυτός ο γενναίος Έλληνας αποτελεί πρότυπο πολιτικού αφού δεν υπέκυψε ποτέ στους ξένους δυνάστες ενώ ήταν κάθετος στην εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας στους Ιταλούς, πράγμα που φαίνεται ουτοπικό σε όλους τους σύγχρονους πολιτικάντηδες του «yes sir» που ξεπουλάνε την Κύπρο και την Ελλάδα χωρίς δισταγμό.
Ο συναγωνιστής επίσης αναφέρθηκε στην προδοσία που διαδραματίστηκε την 28η Οκτωβρίου, από τους αιώνιους προδότες, του Κομμουνιστικού Κόμματος. Τα παιδιά της Σοβιετικής Ένωσης, έμειναν άπραγοι στον πόλεμο, αφού ήταν σε ισχύ το γερμανο-σοβιετικό σύμφωνο  Ρίμπεντροπ – Μολότωφ, διακηρύττοντας μέσα από την επίσημη φυλλάδα τους τον "Ριζοσπάστη" αλλά και σε μανιφέστο που εξέδωσε η Κ.Ε. του ΚΚΕ, πως ο πόλεμος διατάχθηκε από του εγγλέζους και δεν είχε σχέση με την υπεράσπιση της Ελλάδας.
Στις μέρες μας η προδοτική στάση του ΚΚΕ ξεχάστηκε από την πλειοψηφία του λαού, ενώ τα σχολεία κάνοντας κομμουνιστική προπαγάνδα αποκρύπτουν την αλήθεια από τους νέους. Στον καθορισμένο διάλογο που ακολούθησε αναφέρθηκαν και άλλες προδοσίες των κομμουνιστών, όπως η εθνοπροδοτική τους στάση κατά τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ.
Συμπέρασμα αυτής της συγκλονιστικής Ιστορικής ομιλίας είναι πως χρειάζονται πολιτικοί όπως ο Ιωάννης Μεταξάς που να μπορούν να πουν ΟΧΙ στην εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας μέσω του μνημονίου, ΟΧΙ στον Τούρκο που θέλει να επιβληθεί σε ολόκληρη την Κύπρο και ΟΧΙ σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
OXI-I.METAXA2 e375f

OXI-I.METAXA3 3e814

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...