Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Εκδηλώσεις για το Ενωτικό δημοψήφισμα σε Λάρνακα και Πάφο

Εκδηλώσεις για το Ενωτικό δημοψήφισμα σε Λάρνακα και Πάφο
Με δύο τοπικές λιτές εκδηλώσεις γιορτάστηκε η επέτειος του Ενωτικού Δημοψηφίσματος σε Λάρνακα και Πάφο. Μία επέτειος που διαγράφηκε από τις σελίδες της ιστορίας, και για την οποία δεν γίνεται πλέον πουθενά καμία αναφορά, αφήνοντας πίσω στα συρτάρια του χρόνου και το καθολικό αίτημα των Ελλήνων της Κύπρου, το οποίο διατράνωσαν μέσω του δημοψηφίσματος, τον προαιώνιο πόθο του κυπριακού Ελληνισμού για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Στην Λάρνακα τα μέλη της Κεντρική Οργανώσεως της πόλης μαζί με την Λευκωσία και την Αμμόχωστο, μετέβησαν από τα Πολιτικά Γραφεία στο παρακείμενο πάρκο, με δάδες που συμβόλιζαν τον άσβεστο πόθο των Ελλήνων και σημαίες που συμβόλιζαν την Ελληνικότητα μας. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τρεις ομιλίες, με τους συναγωνιστές να κάνουν αναφορά στα ιστορικά δρώμενα της τότε εποχής, στο συμβολισμό για μας σήμερα και για τον δικό μας αγώνα. Η εκδήλωση στην Λάρνακα έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του κινήματος.
Στην Πάφο, με την συμμετοχή της Κ.Ο. της πόλης μαζί με την Κ.Ο. Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μπροστά από τον ανδριάντα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Στο χώρο πραγματοποιήθηκαν τρεις ομιλίες με αναφορά στο τι σημαίνει η συγκεκριμένη μέρα για την νεολαία σήμερα, στο πώς πρέπει να παραδειγματιστούμε εμείς, την ανάγκη για διαφύλαξη των ιστορικών καταβολών του λαού μας και την στάση που πρέπει να κρατήσουμε σαν άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας. Η όλη εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και την ιαχή Ζήτω το Έθνος να δονεί την ατμόσφαιρα.
Μέσα σε λίγα χρόνια οι πολιτικάντηδες μας, άξιοι εντολοδόχοι, υπάλληλοι των διεθνών εξουσιαστών, κατάφεραν να μετατρέψουν την λέξη ένωση σε επανένωση και να σβήσουν την φλόγα από τις καρδιές των συμπατριωτών μας. Στο χέρι μας είναι των εναπομεινάντων ζωντανών, να αναζωπυρώσουμε την φλόγα του Ελληνισμού στις καρδιές τους.
ΛΑΡΝΑΚΑ
ADM 5033 ba38a
ADM 5052 af2e9
DSC 0047 f41b0
DSC 0049 2790c
ΠΑΦΟΣ
026 2ee8e
028 de610

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ατάκες Κυβέρνησης και Αστυνομίας για τα πρόσφατα εγκλήματα χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών:

Καμία ανοχή στον υπόκοσμο!!! Ολομέτωπος πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών!!! Θα πάρουν την απάντηση τους!!! Θα κτυπήσουμε στην ρί...