Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η προσπάθεια γεωπολιτικής περικύκλωσης της Ρωσίας από τις ΗΠΑ.

Η προσπάθεια γεωπολιτικής περικύκλωσης της Ρωσίας από τις ΗΠΑ
Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης εδώ και είκοσι περίπου χρόνια οι ΗΠΑ προσπαθούν στην γεωπολιτική σκακιέρα να μετακινήσουν τις φιγούρες τους στο σκάκι όσο πιο κοντά γίνεται στην Βασίλισσα (Κίνα) και τον Βασιλιά (Ρωσία), σε μια προσπάθεια να νικήσουν με αμερικανοσιωνιστικό ματ.

Στην κατεχόμενη από τις ΗΠΑ Ιαπωνία στρατοπεδεύουν 45.000 αμερικανοί στρατιώτες, εκ των οποίων οι 18.000 στην νήσο Οκινάβα, εξοπλισμένοι με τα πλέον σύγχρονα όπλα όπως μαχητικά βομβαρδιστικά stealth και UCAV (Μη Επανδρωμένα Μαχητικά Αεροχήματα). Προφανώς αυτός ο εξοπλισμός είναι επιθετικός και ο καθένας μας αναρωτιέται τι στόχο έχει αυτή η μεγάλη στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων. Η απάντηση είναι απλή. Ο στόχος είναι να απειλείται η γειτονική Κίνα με την μέθοδο του γεωστρατηγικού εκφοβισμού. Καθημερινά μαχητικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ απογειώνονται από τις βάσεις τους στην Ιαπωνία και περιπολούν και εντός των ορίων του κινεζικού εναέριου χώρου. Σε τακτά διαστήματα αμερικανικά πολεμικά πλοία, μεταξύ αυτών και αεροπλανοφόρα, περιπολούν στην Κινεζική Θάλασσα. Ακόμη πιο κοντά στην Κίνα βρίσκεται η Νότιος Κορέα όπου στρατοπεδεύουν 35.000 αμερικανοί στρατιώτες, επίσης εξοπλισμένοι με τα πλέον σύγχρονα μέσα και σε επιθετική διάταξη.
Ας αντιστρέψουμε όμως νοητικά για λίγο τα προαναφερθέντα. Ας φαντασθούμε ότι οι Κινέζοι έχουν βάσεις στο Μεξικό και τον Καναδά και ότι καθημερινά περιπολούν με τον στόλο τους στα παράλια της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο. Πώς θα αντιδρούσε η Ουάσιγκτον; Η απάντηση σε αυτό είναι απλή. Θα καταδίκαζε την προβοκάτσια της Κίνας, θα απειλούσε με κήρυξη πολέμου και πιθανότατα θα το έπραττε κιόλας.
Η επιθετική στάση των ΗΠΑ σε αυτή την περιοχή του πλανήτη είναι η αιτία που οι Κινέζοι τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζουν την άμυνά τους ναυπηγώντας νέα σύγχρονα πολεμικά πλοία, μεταξύ αυτών και αεροπλανοφόρα, κατασκευάζοντας σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και επεκτείνοντας (πρόσφατα), σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα της χώρας τους. Η Κίνα αμφισβητεί πλέον την κυριαρχία των ΗΠΑ στην Κινεζική Θάλασσα και τον  Ειρηνικό Ωκεανό.
Στην άλλη πλευρά της γης, στην Ανατολική Θάλασσα (Ostsee), οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις συστηματικά προσπαθούν να  «πλησιάσουν» όσο πιο κοντά γίνεται στα ρωσικά σύνορα. Εδώ  και αρκετούς μήνες η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία περιπολεί στον εναέριο χώρο της Λετονίας, Εσθονίας και Λιθουανίας με αεροσκάφη F- 15C Eagle και αρκετές φορές αυτά τα μαχητικά έχουν παραβιάσει «εκ λάθους» τον ρωσικό εναέριο χώρο. Επίσης τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει στην Τσεχία συστήματα ραντάρ και στην Πολωνία αντιπυραυλικά συστήματα που στοχεύουν βέβαια την Ρωσία.
Η δικαιολογία των ΗΠΑ ότι αυτά τα συστήματα αποτελούν την αντιβαλλιστική ασπίδα άμυνας σε πιθανή πυραυλική επίθεση του Ιράν μόνο θυμηδία και γέλωτα μπορεί να προκαλέσει και αυτό όχι λόγω της τεχνολογικής ανεπάρκειας των Ιρανών, αλλά διότι αυτή η χώρα από την εποχή του Ξέρξη δεν έχει απειλήσει ποτέ ξανά την Ευρώπη και δεν έχει βέβαια γεωπολιτικά συμφέροντα σε αυτή την ήπειρο.
Οι ΗΠΑ με προφανή ψέματα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους επιθετικούς τους σχεδιασμούς στην καρδιά της Ευρώπης και χρησιμοποιούν χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία ως ζώνες στρατιωτικής επιθετικής ανάπτυξης με στόχο τον εδαφικό πυρήνα της Ρωσίας.
Τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία είναι επίσης μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ να περικυκλώσουν την Ρωσία και να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πυρήνα αυτής της χώρας. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία όμως απέδειξαν ότι υπάρχουν λαοί που αντιστέκονται και κυβερνήσεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας τους.
Στην σημερινή εποχή, αρχές του 2014, οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις σε 156 χώρες σε σύνολο 200 χωρών του πλανήτη μας. Μόνο σε 44 χώρες δεν στρατοπεδεύουν αμερικανοί στρατιώτες. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό. Φυσικά και σ’ αυτό η απάντηση είναι απλή και προφανής. Οι ΗΠΑ και οι εντολείς τους Αμερικανοσιωνιστές έχουν στόχο την παγκόσμια κατάκτηση και κυριαρχία. Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απλώς οι μπράβοι της Wall Street και του City του Λονδίνου.
Η στρατηγική των ΗΠΑ και των Αμερικανοσιωνιστών για περικύκλωση της Ρωσίας δεν αφορά μόνο τα εξωτερικά σύνορα της χώρας αυτής. Τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα των ισλαμιστών δείχνουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας δρουν και στο εσωτερικό της Ρωσίας ώστε να αποσταθεροποιήσουν την χώρα, μέχρι στιγμής χωρίς θετικό αποτέλεσμα για τους Αμερικανοσιωνιστές.
Ο «πόλεμος» εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας είναι στρατιωτικά και πολιτικά πολυεπίπεδος. Είναι μεγάλη η πιθανότητα αυτός ο «πόλεμος» να εξελιχθεί σε στρατιωτική σύγκρουση, εφόσον συνεχιστούν οι προσπάθειες για περικύκλωση της Ρωσίας με στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Η περικύκλωση της Ρωσίας αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια και την ειρήνη.
Γ.Λ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-prospatheia-gewpolitikhs-perikuklwshs-ths-rwsias-apo-tis-hpa#ixzz2pQnVdY97

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...