Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Άκαρπες οι προσπάθειες για εντοπισμό των οστών των καταδρομών του «Noratlas»




Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες για εντοπισμό των οστών των Ελλαδιτών καταδρομέων, που επέβαιναν το 74, του αεροσκάφους Νοράτλας.

Οι εκταφές στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι ελπίδες τώρα εναποθέτονται στο Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου καταρρίφθηκε το αεροσκάφος.
Χωρίς τέλος η αγωνία των συγγενών , των Ελλαδιτών καταδρομέων-επιβατών, του μοιραίου μεταγωγικού αεροσκάφους «Νοράτλας», το οποίο κατέπεσε από φίλια πυρά στις 22 Ιουλίου του 74, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας καθώς εκλήφθηκε ως τουρκικό. Οι προσπάθειες για εντοπισμό των οστών των καταδρομέων, που ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή, στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας, δυστυχώς δεν καρποφόρησαν.


Τα βλέμματα των ερευνητών στρέφονται τώρα στις ανασκαφές για την εκταφή του Νοράτλας, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Όπως ανέφερε ο προεδρικός επίτροπος για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου «υπάρχει ήδη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για να ξεκινήσει η ανασκαφή του Noratlas. Αυτό θα γίνει ακριβώς μετά τις επετείους στις 20 Ιουλίου. Ήδη υπάρχει ο σχεδιασμός. Κάνουμε πυρετώδη προετοιμασία».

Τραγική φιγούρα στη σημερινή διαδικασία, για μια ακόμη φορά, η Ανδριανή Πάλμα, σύζυγος αγνοούμενου.

Οι ελπίδες για ανεύρεση των οστών εναποθέτονται τώρα, στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου πιθανόν μαζί με το αεροσκάφος να βρίσκονται θαμμένοι και οι καταδρομείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το Νοράτλας, θα αναζητηθούν τα οστά 33 Ελλαδιτών καταδρομέων. Να σημειωθεί πως η διαδικασίες ανασκαφών, γίνονται σε πλήρη συνεννόηση με τις οικογένειες τους.


ΠηγήMEGA TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...