Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πλησιάζει το οριστικό ξεπούλημα της Κύπρου στον βωμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Πλησιάζει το οριστικό ξεπούλημα της Κύπρου στον βωμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Υπεραισιόδοξος ότι αυτή τη φορά η εν εξελίξει διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού θα καρποφορήσει, παρουσιάστηκε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Συγκεκριμένα μίλησε για χειροπιαστή πρόοδο λέγοντας πως η λύση είναι κοντά.


Σε δηλώσεις του μετά τις επαφές που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη στα κατεχόμενα, ανέφερε ότι ο ίδιος ακολουθεί εδώ και δεκαετίες τις προκλήσεις του νησιού και πως ενεπλάκη με διάφορους τρόπους. «Τους τελευταίους μήνες κινείται το έδαφος, υπάρχει χειροπιαστή πρόοδος. Είμαι περισσότερο πεπεισμένος από ποτέ ότι η λύση είναι κοντά», είπε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος για τους δύο ηγέτες, καθώς όπως είπε διέκρινε πως εργάζονται και οι δύο σκληρά για την ειρήνη. «Πραγματικά, πρόσθεσε, αξίζουν της στήριξής μας». O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε πως η λύση θα έχει πολλά οφέλη και για τις δύο πλευρές, λέγοντας ότι θα αποτελέσει αιτία προσέλκυσης επενδύσεων στο νησί, ενώ είπε ότι η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει περιφερειακό κέντρο ενέργειας και φάρος ειρήνης σε μια ασταθή περιοχή του κόσμου.
Οι ΗΠΑ, είπε, παραμένουν δεσμευμένες και στηρίζουν σθεναρά την διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, για επίτευξη λύσης στη βάση μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Πριν από τις δηλώσεις του, ο Τζον Κέρι παρακολούθησε για λίγο αγώνα καλαθόσφαιρας στον οποίο συμμετείχαν… παιδιά Ε/κ και Τ/»κ». Ο ίδιος δήλωσε πως καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να μπουν οι διαφορές του παρελθόντος στο περιθώριο, όμως είπε πλέον υπάρχει το πάθος σε όλους για ειρήνη.
Οι «φίλοι» μας οι Αμερικανοί εμμένουν στην άποψή τους, όπως δήλωναν και οι ίδιοι κατά καιρούς, ότι δεν θεωρούν επί της ουσίας το Κυπριακό ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Οι ανάλγητες δηλώσεις του Κέρι, είναι ενδεικτικές της πάγιας ανθελληνικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, που θέλουν την Κύπρο όχι μόνο διχοτομημένη αλλά και πλήρως τουρκοποιημένη, όπως ακριβώς και το Αιγαίο.
Τα εγκλήματα πολέμου φαίνεται πως έχουν παραγραφεί διαπαντός, ωσάν και να μην συνέβησαν ποτέ, δίχως να τιμωρηθούν οι γνωστοί ένοχοι. Και πως να μην συμβεί αυτό, όταν οι ίδιοι οι οσφυοκάμπτες κυβερνώντες μας δεν έθεσαν ποτέ το Κυπριακό ζήτημα στην ορθή του βάση, απαιτώντας το αυτονόητο. Αντ’ αυτού, δειλοί καθώς ήταν, προτίμησαν να βυθιστούν στη λήθη υποταγμένοι, ατιμάζοντας μαζί κι έναν ολόκληρο λαό…


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tribei-ta-cheria-tou-o-keri-to-oristiko-jepoulhma-ths-megalonhsou-sto-bwmo#ixzz3tnsJejIU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...