Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η κ. Ελένη Θεοχάρους προσπαθεί τους τελευταίους πέντε μήνες, να ταράζει τα λιμνάζοντα νερά στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, με διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού.
Φυσικά όσοι πολίτες παρέμειναν να ασχολούνται πλέον με τη πολιτική, κινήσεις και αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν βάση κοινής λογικής με στόχους και οράματα  προς υλοποίηση, και αυτές οι απότομες κινήσεις βρίσκονται σε μια αιωρούμενη παραζάλη.

Αρχές του φετινού καλοκαιριού εν μιά νυκτί αποφάσισε ότι διαφωνεί με τον κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, ουκ ολίγα και εννοεί τη διαπραγματευόμενη λύση Δ.Δ.Ο. και εν ριπή οφθαλμού σε εικοσιτέσσερεις ώρες υπέβαλε την παραίτηση της... στον πρόεδρο του κόμματος της, στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ως  όνειρο απατηλό με την ενέργεια της αυτή.  Την επόμενη μέρα εξήγγειλε ίδρυση νέου κινήματος με το όνομα «Αλληλεγγύη» ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε με δημοσιογραφική της διάσκεψη εξήγγειλε ίδρυση «Ανατρεπτικού κινήματος».

Την περασμένη Κυριακή η κ. Θεοχάρους είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο με πρόταση της να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο ονόματα υποψηφίων ως ομάδα Θεοχάρους.
Φαίνεται η κ. Θεοχάρους,  θέλει να μεταφέρει  «συναγερμικούς» υποστηρικτές της ψηφοφόρους στο ΔΗΚΟ.
Όμως η κ. Θεοχάρους τώρα θυμήθηκε ότι διαφωνεί ως λύση του Κυπριακού τη Δ.Δ.Ο. με τον κ. Αναστασιάδη;; Αρα δεν μπορεί να πείσει τον Ελληνισμό της Κύπρου και γιατί από το «Ανατρεπτικό κίνημα» στο «Αλληλεγγύη»;;      
Πιστεύω είναι τεράστια η διαφορά ουσίας.

Ένα άλλο ερώτημα προκύπτει που ίσως... να μην πέρασε από το μυαλό της κ. Θεοχάρους.  
Στο ΔΗΚΟ όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν δύο κόμματα εντός του κόμματος . Το ΔΗΚΟ του κ. Παπαδόπουλου και το ΔΗΚΟ του κ. Κάρογιαν. Το μεν ΔΗΚΟ του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου που αντιτίθεται στη Δ.Δ.Ο. ως λύση και το ΔΗΚΟ του κ. Κάρογιαν που είναι υπέρμαχο της Δ.Δ.Ο και στηρίζει τον κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό. 
Άρα η κ. Θεοχάρους πιστεύω ότι έκανε κακήν επιλογή και ούτε στο ΔΗΚΟ θα συμφωνούν οι θέσεις της με το Κυπριακό. Άρα γιατί επέλεξε το ΔΗΚΟ και όχι την ΕΔΕΚ για παράδειγμα, ή την «Συμμαχία Πολιτών» που υποτίθεται αντιτίθενται στη Δ.Δ.Ο ως λύση του Κυπριακού;

Κατόπιν αρκετής μελέτης και προβληματισμού, βγαίνει αυτόματα το συμπέρασμα ότι η κ. Ελένη Θεοχάρους με τον Δημοκρατικό Συναγερμό παίζουν παιγνίδια παραπλάνησης του λαού μας, με σκοπό να μεταφέρουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους τους στο διπλανό ΔΗΚΟ στεγάζοντας τους ή μαντρίζοντας τους καλύτερα στο μαντρί του κ. Κάρογιαν, για να τους χρησιμοποιήσουν ως αρνιά για να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές,  βλέποντας τη μεγάλη ροή και  μετακίνηση των ψηφοφόρων τους προς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο Ε.ΛΑ.Μ. που έχουν Πατριωτικές θέσεις και Αγωνίζονται για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας και που έχουν καθαρά χέρια.
Είναι παραμύθια της Χαλημάς, ως προσωπική μου άποψη  ότι υπέβαλε παραίτηση «αστραπή» για το γεγονός ότι διαφωνεί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στο Κυπριακό.
Κανείς δεν μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο, μα ούτε και η κ. Θεοχάρους.

Με τις μεθοδεύσεις του ΔΗΣΑΚΕΛ να αυξήσουν το εκλογικό μέτρο από το 1.8% στο 3.6% και να συγκρατήσουν ή καλύτερα να  μαντρίσουν τους απογοητευμένους «Συναγερμικούς» ψηφοφόρους τους στο ΔΗΚΟ δεν θα το πετύχουν μα ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Στις περασμένες Ευρωεκλογές περίπου 115 χιλιάδες συναγερμικοί δεν υπάκουσαν στο κόμμα τους να ψηφίσουν και προτίμησαν την αποχή.
Όσα κόλπα κι’ αν σκεφθούν να εφαρμόσουν, το πουλί της Δημοκρατίας έχει πετάξει και χαθεί, όμως το Ε.ΛΑ.Μ Μεγαλουργεί, και τον Μάιο του 2016 θα είναι στη βουλή με ΔΥΟ βουλευτές,  

Άριστος Κακουλής



      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...