Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ "ΚΑΜΙΑ" ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΕΛΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ!
Στιγμιότυπα από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων Προέλασης – Επίθεσης Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Αετού στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή του προσωπικού της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΚΑΜΙΑ».


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ "ΚΑΜΙΑ"
Η 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία "Κάμια" είναι "απόγονος" του 31ου Συντάγματος Πεζικού, που διακρίθηκε στην Ελληνική αντεπίθεση κατά των Ιταλών στην Βόρειο Ήπειρο. Είχε συγκροτηθεί τα Χριστούγεννα του 1914 (25 Δεκεμβρίου) στην Κοζάνη, και αργότερα συμμετείχε στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Τον Οκτώβριο του 1940 εβρισκόμενο στην Θεσσαλονίκη, συμπληρώθηκε από επιστρατευμένους και έφυγε για το μέτωπο.
Εκεί στην αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο, εξαιρετική ήταν η συμβολή του 31 ΣΠ στην επιχείρηση κατάληψης του όρους "Κάμια" δίπλα στην Κορυτσά όπου με την συμβολή του XVII Oρειβατικού Συντάγματος Πυροβολικού εκκαθάρισαν το 1532 ύψωμα του όρους από τους Ιταλούς. Κατά την διάρκεια της μάχης έχασαν την ζωή τους 5 Αξιωματικοί και 60 οπλίτες του Συντάγματος. Τους αριθμούς συμπληρώνουν 36 αγνοούμενοι και 350 τραυματίες, ενώ μετά το πέρας της είχαν αιχμαλωτισθεί ως εναπομείναντες, 16 Ιταλοί Αξιωματικοί και 400 Ιταλοί οπλίτες.

Μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου πολέμου ανασυγκροτήθηκε το 1946 ως Ταξιαρχία και έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις στην Ανατολική και στην Δυτική Μακεδονία εως το 1949. Επανασυστάθηκε το 1961 μετά την διάλυση της το 1954 κι από τότε βρίσκεται στον Έβρο όπου το 1977 μεταστάθμευσε στην περιοχή των Φερών και του Δέλτα όπου και βρίσκεται σήμερα, ως 31 Μ/Κ Ταξιαρχία, όπως μετασχηματίστηκε το 1995. Το 2000 βαφτίζεται 31 Μ/Κ Ταξιαρχία "Κάμια"...
Έμβλημα της Ταξιαρχίας είναι ο μονοκέφαλος αετός του Βυζαντίου, σύμβολο δύναμης και ισχύος, που προστατεύει την Παναγία την Κοσμοσώτειρα, σημείο αναφοράς της πόλης των Φερών που η αρχαία της ονομασία ήταν "Βήρα". Το έμβλημα συμπληρώνουν το ερπυστριοφόρο όχημα, σύμβολο ισχύος του Μ/Κ Πεζικού και η ονομασία της Ταξιαρχίας. Το ρητό της Ταξιαρχίας "ΤΩΝ ΚΟΠΙΟΝΤΩΝ ΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ" (Τα στεφάνια ανήκουν σε αυτούς που κοπιάζουν), είναι απόσπασμα από το "Τυπικό της Μονής της Κοσμοσώτειρας.


"ΣΤΟΧΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ατάκες Κυβέρνησης και Αστυνομίας για τα πρόσφατα εγκλήματα χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών:

Καμία ανοχή στον υπόκοσμο!!! Ολομέτωπος πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών!!! Θα πάρουν την απάντηση τους!!! Θα κτυπήσουμε στην ρί...