Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο


H τουρκική Φ/Γ GAZIANTEP (F490) προχώρησε σε παραβίαση Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.
Η Τουρκία συνεχίζει χωρίς όρια τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο, ακόμα και την παραμονή της ελληνικής εθνικής επετείου, με επίδειξη σημαίας στις ακτές της ανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η φρεγάτα GAZIANTEP (F490) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εξερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24η Μαρτίου (ώρα 06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα νότια της νήσου Κύθνου και εξήλθε αυτών με βορειοανατολική πορεία πλέοντας το στενό του Καφηρέα στις 10:00. Σημειώνεται ότι το το στενό Καφηρέα μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας αποτελεί το σημείο εξόδου των ελληνικών ναυτικών μονάδων που αναπτύσσονται στο βόρειο Αιγαίο. Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του. Μήπως ήρθε η ώρα για ανταπόδοση με πλόες ελληνικών φρεγατών μεταξύ Ίμβρου-Τενέδου και κατά μήκος των μικρασιατικών ακτών;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο. Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εναντίον της διεθνούς εννόμου τάξεως και παραβιάζουν σε τέτοιο βαθμό τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε εκθέτουν βαρύτατα – και σε διεθνές επίπεδο – την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη χώρα απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντί να προσεγγίζει σε αυτό. 
Η τουρκική προκλητικότητα προσκρούει στο εθνικό φρόνημα του λαού μας και στην αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα, την εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας».
Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...