Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Προκλήσεις των Αλβανών.Βεβήλωσαν τελετή για τους πεσόντες στο στρατιωτικό νεκροταφείο ΚλεισούραςΜέλη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» απέκλεισαν τη γέφυρα προς την Κλεισούρα και επιτέθηκαν με πέτρες και ύβρεις κατά των Ελλήνων.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία. Δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» (ΑΚ) και του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU) πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του Έπους του 1940 και Έλληνες βουλευτές ενώ επιτέθηκαν με ύβρεις και πέτρες εναντίον του διπλωματικού οχήματος του Έλληνα πρέσβη στην Αλβανία Νίκου Πάζιου. Νωρίτερα προσπάθησαν να αποκλείσουν τη γέφυρα προς την Κλεισούρα προκειμένου να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις στο Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας.Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση χάρη στην παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας ωστόσο η τελετή για τους πεσόντες του ΄40 πραγματοποιήθηκε κατά από τα συνεχή ανθελληνικά συνθήματα των Αλβανών . Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, στα επεισόδια συμμετείχε και  βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος  «Vetvendosja» (Αυτοδιάθεση), του κοσοβάρου Albin Kurti. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή οποιαδήποτε αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του Ιταλικού Στρατού και των Αλβανών συνεργατών του το 1940 σκοτώθηκαν 11.911 Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ΕΛΑΜ τιμά και υπερασπίζεται το θεσμό της Οικογένειας

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διοργάνωσε την Κυριακή (20/05/18) εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα της Οικογένειας» στον εκδρομικό χώρο στα Πλ...