Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Λετονία - Κύπρος. Συγκρίσεις πολιτικού πολιτισμού.

Λετονία-Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός

Στους 54 ανέρχονται  οι νεκροί από την κατάρρευση της οροφής της υπεραγοράς  Maxima στα προάστια της Ρίγας που έγινε τον προηγούμενο μήνα.
Περίπου 200 διασώστες, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες, εργάστηκαν ακατάπαυστα για να απεγκλωβίσουν και τα υπόλοιπα θύματα της καταστροφής, της χειρότερης τραγωδίας που έχει σημειωθεί στη Λετονία αφότου ανέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991.


Παραδίδοντας μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και ευθιξίας ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπέβαλε την παραίτησή του την ώρα που τα ερωτήματα για την πολύνεκρη κατάρρευση μεγάλου τμήματος της οροφής, παραμένουν αναπάντητα.

Ο κ. Ντομπρόβσκις ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία με τους 54 νεκρούς και ανακοίνωσε την απόφασή του, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας, Άντρις Μπέρζινς.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι η Λετονία θα χρειαστεί μια κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο θα λάβει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, αλλά και θα επαναφέρει την ηρεμία στη χώρα.
Ας μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε την σύγκριση με το σπάνιο είδος των πολιτικών που ευδοκιμεί στην Κύπρο.
Προσπαθούμε να σκεφτούμε ποιος κύπριος πολιτικός θα μπορούσε να είχε την ευαισθησία να εγκαταλείψει την θέση του έπειτα από  τα λάθη που είχε κάνει.
Όπως για παράδειγμα τα σκάνδαλα της φούσκας του Χρηματιστηρίου, του δυστυχήματος με την αεροπορική εταιρία «Ήλιος », της τραγικής κατάληξης στο Μαρί, του λεγόμενου κουρέματος των καταθέσεων των Κυπρίων πολιτών, της ανεργίας χιλιάδων συνελλήνων μας ή των ολισθημάτων στο εθνικό μας θέμα.
Κανένας δεν επέδειξε την απαιτούμενη ευθιξία να παραιτηθεί, ενώ παράλληλα τα κόμματα του κατεστημένου που πήγαν την Μεγαλόνησο εκατό χρόνια πίσω, κατηγορούσαν το ένα το άλλο, μεταθέτοντας τις ευθύνες που τους αναλογούσαν.
Στις επόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, οι πολιτικάντηδες των συγκεκριμένων κομμάτων θα περιφέρονται ανά την επικράτεια, ζητώντας την ψήφο των πολιτών που οι ίδιοι κατάστρεψαν τις ζωές τους.
Μην τους ψηφίσετε. Τιμωρείστε τους με τον μοναδικό  τρόπο που τους αγγίζει. Δείξτε την προτίμησή σας στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, το μόνο πολιτικό Κίνημα που στέκεται στο πλευρό σας, δίδοντας σας την ηθική και υλική υποστήριξη που οι άλλοι σας στέρησαν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...