Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ανάγκη χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής πιο επίκαιρη από ποτέ…

Η ανάγκη χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής πιο επίκαιρη από ποτέ…
Όταν το 2008 μια δράκα ανθρώπων με αμυδρές υλικές δυνάμεις αλλά τεράστια ψυχικά αποθέματα, ξεκινούσε έναν αγώνα εναντίων της διαφθοράς που επικρατεί στον τόπο μας, μια από τις πολλές θέσεις τους ήταν η ανάγκη χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα εξόφθαλμο πρόβλημα που οι εκάστοτε πολιτικές δυνάμεις αγνοούσαν, στρουθοκαμηλίζοντας.

Το 2009 όταν για πρώτη φορά διοργανώθηκε πορεία ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, απαιτώντας τότε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, όλος ο νεοφιλελεύθερος και θολοκουλτουριάρικος κόσμος έπεσε πάνω στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, σε αγαστή συνεργασία με τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ που αφιέρωναν διθυραμβικά υβριστικά σχόλια κατά του Κινήματός μας, περί «παρελάσεων Ναζί», «ρατσιστική λαίλαπα», «φασιστική απειλή» και άλλα φαιδρά καταδικάζοντας όλοι ομόφωνα την πορεία, ψάχνοντας από τότε τρόπους να καταστείλουν την πορεία και μακροπρόθεσμα την δράση των «ανεγκέφαλων», όπως μας χαρακτήριζαν τότε.
Όσο περνούσαν τα χρόνια και έρχονταν στην επιφάνεια τα τεράστια επιδόματα που λάμβαναν κάθε λογής αλλοδαποί, αλλά και η ευνοϊκή μεταχείριση την οποία είχαν με τα υπερδικαιώματά τους, ο λαός άρχισε να αντιδρά. Έτσι, από τότε ο πολέμιός μας πολιτικός συρφετός της Κύπρου, ένταξε στην ατζέντα του (μόνο προεκλογικά όμως με σκοπό να αδράξουν λίγες ψήφους) την ανάγκη χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής. Κούφια λόγια όμως χωρίς ουσία, αφού εδώ και τόσα χρόνια κανένας δεν έπραξε το παραμικρό.
Όσο περνούσαν τα χρόνια και το πρόβλημα αυτό έμενε στο απυρόβλητο, με τα τεράστια υπερδικαιώματα να συνεχίζουν να υφίστανται μετέτρεπαν την Κύπρο σε "γη της επαγγελίας"για κάθε τριτοκοσμικό μετανάστη, αφού με τα τεράστια επιδόματα που λάμβανε έπαιρνε τις οποιεσδήποτε δουλειές με πολύ πιο χαμηλό μισθό, στέλνοντας ολοένα και περισσότερους συμπατριώτες μας στην ανεργία.
Ευκαιρία για τους κεφαλαιοκράτες που άλλαζαν τους συμπατριώτες μας με τα λεγόμενα «φθηνά εργατικά χέρια», μειώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα έξοδά τους, αφού για τον καπιταλιστικό κόσμο, κύριο μέλημά του είναι η ανάγκη για περισσότερο κέρδος με οποιοδήποτε τίμημα. Έτσι οι μεγαλοαστοί δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για να υπάρξει ακόμα πιο έντονο το φαινόμενο της αθρόας μετανάστευσης, ευνοώντας τέτοιου είδους πρακτικές.
Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση άνοιξε ακόμα μια τρύπα, στην ήδη διάτρητη από τα σκάνδαλα και την διαφθορά του πολιτικού κατεστημένου, οικονομία μας. Σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία αλλά και την τεράστια οικονομική κρίση, δημιούργησε νέα δεδομένα στην Κυπριακή Κοινωνία, αφού μονίμως αυξανόμενες ορδές μεταναστών κατέκλυσαν το νησί μας, υπό τις ευχές των πολιτικών δυνάμεων του τόπου που αποβλέπουν κάποιες στην πολυπολιτισμικότητα και άλλες στην διεθνοποίηση.
Βήμα - βήμα σπάσαμε την αλυσίδα που συνέδεε την οικονομία του τόπου μας, αφού τα χρήματα δεν έκαναν τον απαραίτητο κύκλο συμβάλλοντας μαζί με την κρίση  στο να βάλουν λουκέτο πολλές επιχειρήσεις. Χιλιάδες συμπατριώτες μας -κυρίως νεολαία-, στην δυσκολία πλέον ανεύρεσης εργασίας διαλέγουν τον «εύκολο δρόμο» της μετανάστευσης, κάτω από την επιτακτική ανάγκη να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα για να ζήσουν.
Η τεράστια οικονομική δυσχέρεια που σκέπασε το νησί μας, σαν μαύρο πέπλο, είχε σαν φυσικό επακόλουθο να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου και για ένα άλλο θέμα που οι τότε «άμυαλοι» διατράνωναν μέσα από τις θέσεις τους και αφορούσε την γεννησιμότηταΔημιουργήθηκε ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα λόγω της υπογεννητικότητας που όσο περνά ο καιρός, ελέω οικονομικής κρίσης λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας στην κοινωνία μας. Σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη εισροή αλλοδαπών στο νησί μας, αλλά και τα τεράστια δικαιώματα που επωφελούνται σε περίπτωση γέννας κατάφεραν μέσα σε μόνο λίγα χρόνια να μετατρέψουν τηνΚύπρο σε νήσο αλλοδαπών.
Παράλληλα τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, οι βαριές φορολογίες, το αβέβαιο εργασιακό μέλλον, το χαράτσι και όλα τα υπόλοιπα που επέφερε η άθλια κυβέρνηση του μνημονίου, έχουν γονατίσει την Ελληνική οικογένεια αφού κάτω από τις τεράστιες αντιξοότητες είναι αδύνατο να τεκνοποιήσουν, από την στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμα και για τους ίδιους τα απαραίτητα εφόδια ζωής.
Δυστυχώς τα «παιδιά» που κάποτε «δεν ήξεραν τι τους γινόταν» για πολλοστή φορά είχαν δίκαιοΑρχικά μας έκαναν να νιώθουμε ξένοι στον τόπο μας και σταδιακά μας έκαναν και να είμαστε.
Η ανάγκη χάραξης αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής είναι πιο επίκαιρη από ποτέ άλλοτε, όπως επίσης και το να παρθούν αυστηρά μέτρα. Και επειδή κάποιοι φαντασιόπληκτοι που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο, θα κάνουν στο μυαλό τους διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας με την έκφραση «παρθούν σκληρά μέτρα», να τους το κάνουμε πιο λιανά. Θα πρέπει να αποκοπούν άμεσα οι χορηγίες προς αλλοδαπούς και να δοθούν προς τις οικογένειες συμπατριωτών μας που τεκνοποιούν, ενώ να μπουν επιπλέον φορολογίες σε όλους όσους εργοδοτούν αλλοδαπούς με απώτερο σκοπό να προσλάβουν συμπατριώτες μας που είναι κατά χιλιάδες άνεργοι. Έτσι θα ανοιχτούν θέσεις εργασίας, καταπολεμώντας την μετανάστευση των Κυπρίων, ενώ παράλληλα θα καταπολεμήσουμε την ανεργία βάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο θεμέλιο λίθο για αναστήλωση της οικονομίας.
Αυτά όλα δεν τα λένε κάποιοι επιστήμονες, αλλά οι Έλληνες Εθνικιστές που δεν βάζουν το ατομικό συμφέρον και αυτό της τσέπης τους πάνω από όλα, αλλά το Κοινωνικό και Εθνικό καλό του τόπου μαςΤο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τα έλεγε από την μέρα ίδρυσής του και δυστυχώς κάποιοι από έκτοτε κώφευανΌλα τα πιο πάνω αποτελούν την καλύτερη απάντηση για όσους μας λένε ότι δεν έχουμε πολιτική γραμμή και δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Οι θέσεις μας πηγάζουν μέσα από την ιδεολογία μας, γι' αυτό δεν τις αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα και όσο περνά ο καιρός δυστυχώς δικαιωνόμαστε, αποδεικνύοντας όλοι οι υπόλοιποι την ορθότητα της σκέψης αλλά και της ιδεολογίας που εκπροσωπούμε.
Τελειώνοντας προς προβληματισμό όλων, να παραθέσουμε τα λόγια ενός πρώην Τούρκου πρωθυπουργού, Τουργκούτ Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς». Να προσθέσουμε επίσης κάτι άγνωστο στους πλείστους συμπατριώτες μας, το Άρθρο 2, παράγραφος 2 στο κεφάλαιο "Γενικές διατάξεις" του Κυπριακού Συντάγματος που αναφέρει αυτολεξεί «Την τουρκικήν κοινότητα αποτελούσιν άπαντες οι πολίτες της Δημοκρατίας, οίτινες είναι τουρκικής καταγωγής και έχουσιν ως μητρικήν γλώσσαν την τουρκικήν ή μετέχουσιν των τουρκικών πολιτιστικών παραδόσεων ή είναι μωαμεθανοί». Αυτά για να κατανοήσουν ότι με τις αδέξιες πολιτικές των κρατούντων οδηγούμαστε, εν γνώσει τους, στην πλήρη τουρκοποίηση.
Τι μέλλει γενέσθαι κύριοι;
Γεάδης Γεάδη
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...