Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Ολλανδοί πράκτορες της ΜΙΤ συνελήφθησαν στη Ρόδο


Δύο Ολλανδοί κατάσκοποι της ΜΙΤ συνελήφθησαν στην Ρόδο. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου δυο υπήκοοι Ολλανδίας (άνδρας και γυναίκα) ηλικίας 35 και 34 ετών γιατί διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί στη φωτογράφιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
 
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή που περιείχαν σχετικές φωτογραφίες. Φωτογράφησαν αποθήκες πυρομαχικών στον Κάλαθο της Ρόδου και μ/χ τάγμα που εδράζει στο Φαληράκι.
 
Οι Ολλανδοί είναι παλιοί γνώριμοι της ΕΥΠ αφού είναι σύνηθες το φαινόμενο να έρχονται για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας από την χώρα αυτή. Ειδικά οι Ολλανδοί έχουν μεγάλη παράδοση σε συλλήψεις εντός στρατιωτικών περιοχών από την δεκαετία του '80 ακόμα και φωτοηλεκτρονικό εξοπλισμό καταγραφής οχυρώσεων, δρόμων προσέγγισης σε οχυρώσεις κλπ φέρουν μαζί τους.Ένας βασικός λόγος έιναι ότι στην Ολλανδία υπάρχει μεγάλη τουρκική κοινότητα, όπως και στην Γερμανία, οπότε είναι εύκολο να συνδεθούν με Ολλανδούς και να τους στρατολογήσουν. 
 
Οι δε Γερμανοί έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους Τούρκους με τους οποίους μοιράζονται κοινή καταγωγή από τους Ούνους (για αυτό και υποτιμητικά στον Α' ΠΠ τους αποκαλούσαν Λευκούς Μογγόλους).
 
Θυμίζουμε και τις δύο περσινές περιπτώσεις του Έβρου, για να δείτε την ολλανδική συνέπεια στην κατασκοπεία εις βάρος της χώρας μας. Στην πρώτη πέντε αλλοδαποί εντοπίστηκαν να κινούνται χωρίς άδεια εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως στις Φέρρες Έβρου πέρσι τον Αύγουστο.
 
Ήταν δύο Ολλανδοί, ηλικίας, 37 και 24 ετών, δύο Βέλγοι, ηλικίας 32 και 24 ετών, και μια 29χρονη Γερμανίδα.
 
Δύο μήνες νωρίτερα (τον Ιούνιο του 2013) είχαν συλληφθεί πάλι Ολλανδοί στην περιοχή μαροκινής καταγωγής.
 
Σημειώνεται ότι οι περιοχές στη Ρόδο όπως και στον Έβρο παντού έχουν πινακίδες στα Αγγλικά οι οποίες τόνιζαν ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση γιατί πρόκειται για στρατιωτική περιοχή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοδος του Εθνικισμού σε όλη την Ευρώπη! Ευρωβαρόμετρο: Χρυσή Αυγή 8,7%, ΕΛΑΜ 11% - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ένα κυνήγι μαγισσών για μισό και παραπάνω αιώνα δεν απέδωσε καρπούς στις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, σε αυτούς, που απ...