Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αντίσταση στο νέο πανηγύρι «Επαναπροσέγγισης»

Αντίσταση στο νέο πανηγύρι «Επαναπροσέγγισης»
Από το τέλος του Α' γύρου των παράνομων εκλογών του ψευδοκράτους και την διαφαινόμενη επικράτηση του Ακιντζί ως κατοχικού ηγέτη, στην Κυπριακή Δημοκρατία ξεκίνησε μία προσπάθεια αγιοποίησης του. Μετά την εκλογή του γενικεύθηκε μία επικοινωνιακή εκστρατεία ενορχηστρωμένη από τα ΜΜΕ, που έχουν ως στόχο να προλειάνουν την κοινή γνώμη για τις διαπραγματεύσεις που έρχονται. Αυτή τη φορά, οι δυνάμεις που θέλουν να κλείσει το Κυπριακό πρόβλημα μέσω ενός σχεδίου τύπου ΑΝΑΝ, δεν πρόκειται να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη.

Τα δικοινοτικά προγράμματα άρχισαν να ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο. Οι συναντήσεις νεοφιλελεύθερων και αριστεριστών από τις δύο πλευρές θα δώσουν την εντύπωση στους συμπολίτες μας, που ενημερώνονται μόνο από τα ΜΜΕ, πως η κοινωνία θέλει λύση, ωθώντας στην αποδοχή των όσων απαράδεκτων θέλουν να μας πλασάρουν. Όλα αυτά προφανώς με κονδύλια από ύποπτες πηγές, οι οποίες όπως και το 2004, θα πλημυρίσουν την «αγορά» των ΜΚΟ με ευρώ και δολάρια. Από κοντά και τα οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν μία Κύπρο υπό την υψηλή κυριαρχία της Άγκυρας. Ήδη το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε αγαστή συνεργασία με το αντίστοιχο του ψευδοκράτους, προωθεί με την σειρά του προγράμματα για να «φέρει πιο κοντά τις δύο κοινότητες».
Η επικοινωνιακή λαίλαπα θα ενταθεί ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες και για όσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Όπως επίσης και οι υποσχέσεις προς τον κυπριακό Ελληνισμό, που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Μία κρίση που ίσως δεν προέκυψε τόσο από την κακή μας τύχη ή από τις ανεκδιήγητες ηγεσίες, αλλά ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού, για να ταπεινώσουν τους υπερήφανους Έλληνες, που το 2004 κόντρα σε όλους, είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην τουρκοποίηση της πατρίδας τους.
Με ενδιαφέρον πάντως θα μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος πολιτικός αναλυτής την ανάσταση τις τελευταίες μέρες, όλων των υπερμάχων του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για το σχέδιο ΑΝΑΝ. Άνθρωποι που είχαν εξαφανιστεί για έντεκα περίπου χρόνια, τώρα επανεμφανίζονται και ως τηλεμαϊντανοί περιφέρονται στα κανάλια, υπερθεματίζοντας την νέα προσπάθεια των δύο «ηγετών» και την επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων.
Λησμονούν όμως, πως η πατρίδα μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα σύγκρουσης δύο κοινοτήτων αλλά την εισβολή ενός ξένου κράτους, της Τουρκίας, η οποία διατηρεί στρατεύματα και ελέγχει πλήρως το ψευδοκράτος. Επιτέλους ας διαβάσουν τις διατριβές του Νταβούτογλου, ο οποίος έχει γράψει πως ακόμα και να μην υπήρχε ούτε ένας Τουρκο"κύπριος" έπρεπε η Τουρκία να τον εφεύρει… Η χώρα αυτή θέλει να ελέγχει γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά την Κύπρο και σιγά σιγά να την φέρει εξ' ολοκλήρου υπό τον πλήρη έλεγχο της.
Τα συνθήματα περί ειρήνης και συνεργασίας ακούγονται ωραία στα συνέδρια και στα σεμινάρια της Πρεσβείας (μία είναι η Πρεσβεία), στον πραγματικό όμως κόσμο δεν περνάνε. Άλλωστε η Τουρκία του Ερντογάν και η Συρία του Άσαντ, για ειρήνη και συνεργασία μιλούσαν πριν το 2010 και μετά την εξέγερση ο πρώτος χρηματοδοτούσε τους ισλαμιστές τρομοκράτες κατά του δεύτερου!
Σε περίπτωση μίας λύσης, όπως την φαντάζονται οι προωθητές της, δεν θα χρειαστεί πόλεμος για να εξαλειφθεί ο Ελληνισμός από την Κύπρο. Αργά αλλά σταθερά στις επόμενες δεκαετίες, ο Ελληνισμός θα μειώνεται δημογραφικά μέχρι την εξάλειψη του από τις πατρογονικές του εστίες. Το παράδειγμα του Λιβάνου άλλωστε, είναι δίπλα μας. Η χριστιανική πλειοψηφία έχει πλέον γίνει μία ισχυρή μειοψηφία και διαρρέει στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.
Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Ο ηγέτης, ο οποίος αποδεδειγμένα του βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο και συναινεί σε ότι του προτείνουν, θα είναι ο διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς. Σίγουρα δεν πρέπει να περιμένει κανείς πως θα είναι ο σκληρός διαπραγματευτής, που θα διεκδικήσει τα δίκαια της πλευράς μας. Άλλωστε, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι εξ ορισμού αρνητική για τον Ελληνισμό της Κύπρου.
Ο διεθνής περίγυρος είναι επίσης αρνητικός. Με την Ελλάδα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ απούσα, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να πιέζουν για λύση που θα κλείσει το Κυπριακό όπως όπως, ο Κυπριακός Ελληνισμός θα δεχθεί πολύ ισχυρές πιέσεις να συναινέσει στο εκκολαπτόμενο νέο σχέδιο.
Ως Έλληνες Εθνικιστές δεν πρόκειται να αφήσουμε την πατρίδα μας να αυτοκτονήσει. Θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή των σκοτεινών σχεδιασμών, που έχουν κάποιοι για την πατρίδα μας. Να είστε έτοιμοι για τις νέες μάχες…
Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...