Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥΗ έλλειψη προγραμματισμού για ανάπτυξη εκ μέρους της Κυβέρνησης και του κράτους, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ύπαιθρο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αγανακτισμένοι και  υποχρεωμένοι να εγκαταλείπουν τις κοινότητες τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους, για ένα καλύτερο μέλλον  στις πόλεις, ή στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεται η ύπαιθρος και σιγά-σιγά να σβήνει.

Η αστυφιλία δυστυχώς συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και πρέπει άμεσα να βρεθούν τρόποι ούτως ώστε να σταματήσει και να ανακοπεί ο μαρασμός και η εγκατάλειψη.
Για παράδειγμα επείγεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων Λεμεσού-Σαϊττά, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για αρκετά χρόνια τώρα, για την άμεση πρόσβαση και διευκόλυνση των Λεμεσιανών και των κατοίκων της υπαίθρου μέσα σε δώδεκα λεπτά από και προς την πόλη, οπόταν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι γύρω περιοχές θα αναπτυχθούν και θα αξιοποιηθούν.

Η κυβέρνηση άμεσα να δώσει οικονομικά κίνητρα στους νέους, ούτως ώστε να παραμείνουν στις κοινότητες τους και να δώσουν πνοή και μέλλον, όπως για παράδειγμα να δημιουργηθούν βιοτεχνίες, και ανάπτυξη στον κλάδο της γεωργίας και άλλων επιχειρήσεων.

Είναι αναγκαίο και επείγεται επίσης στη περιοχή Τριμήκληνης - Μονιάτη, η δημιουργία ομάδας πρώτων βοηθειών επί 24ώρου βάσεως και ασθενοφόρου για επείγοντα περιστατικά, όπου υπάρχουν χώροι και υποστατικά, για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, αλλά και των διερχομένων.
  
Είναι αναγκαίο επίσης να δημιουργηθεί Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στη ίδια περιοχή  ως κομβικό σημείο που είναι, ούτως  ώστε να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες των διερχομένων καθημερινά,  αλλά και των κατοίκων των ορεινών και ημιορεινών  περιοχών.

Να δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα ως χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στους κατοίκους, για τις συνεχείς χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τον χειμώνα.
Τα εν λόγω έργα επείγονται να τροχιοδρομηθούν σύντομα και είναι απαίτηση και διεκδίκηση και των κοινοταρχών, αλλά και των κατοίκων μαζί.
Ευελπιστούμε ότι, το κράτος θα ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας, αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση και θα χαρούμε να βλέπουμε να υλοποιούνται τα πιο πάνω έργα, για το καλό όλων μας. Ως γνωστό οι κοινοτάρχες, έχουν τακτικές επαφές με τα αρμόδια τμήματα και είναι προς πίστη τους οι όλες προσπάθειες για προώθηση των Δίκαιων αιτημάτων τους και συμπαραστάτες τους όλες οι μάζες των διαφόρων οργανώσεων και κατοίκων.  

Αριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...