Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ - Θρίαμβος του Εθνικού Μετώπου.




Σε θρίαμβο για το Εθνικό Μέτωπο εξελίχθηκαν οι χθεσινές εκλογές στην Γαλλία. Παρ΄όλο τον πόλεμο που δέχθηκε από όλα τα κόμματα της χώρας και από την διεφθαρμένη Ε.Ε., η ηγέτιδα των Γάλλων Εθνικιστών, Μαρίν Λε Πεν οδήγησε με ποσοστό 21,53% το FN στη τελική φάση των εκλογών της Γαλλίας.



Πρώτος τερμάτισε ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 23,75%.  Να σημειωθεί πως οι Γάλλοι ψηφοφόροι τιμώρησαν τα παραδοσιακά κόμματα δίνοντας 6,5% των ψήφων στο σοσιαλιστή Μπενουά Αμόν και στο κεντροδεξιό Φρανσουά Φιγιόν το 20%. Και οι δύο υποψήφιοι αποκλείστηκαν από την τελική φάση.

Ήδη πανικόβλητο το πολιτικό κατεστημένο της Γαλλίας τάσσεται υπέρ του Μακρόν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Το Εθνικό Μέτωπο αύξησε τα ποσοστά κατά 5% από τις προηγούμενες εκλογές. Εκτός από την πρόεδρο του Κινήματος,  μεγάλη είναι η συμβολή της ανιψιάς  του Ζαν Μαρί Λεπέν, της Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν η οποία υιοθετεί τις απόψεις του ιδρυτή του Κινήματος.


Εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι τάχθηκαν στο πλευρό του FN υποστηρίζοντας τις θέσεις του για την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας και των γηγενών κατοίκων της χώρας που βάλλονται από τον  πολυφυλετισμό και την ισλαμική τρομοκρατία.

Στράτος Καρανικολάου

Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...