Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Διαβάστε τι γράφει η "Καθημερινή" του Αλαφούζου σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας και αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ:
"Η Αυστρία θα προτιμούσε να υπάρξει μια ειδική σύμπραξη ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης της Άγκυρας στην ΕΕ, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ.


Σε συνέντευξή του στο αυστριακό ραδιόφωνο που μεταδόθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Αυστρία, ο Σπιντελέγκερ δήλωσε πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία θα απαιτήσουν χρόνια και θα χρησιμεύσουν για να «εξευρωπαϊστεί» η χώρα.

«Θα περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί, θα είμαστε εποικοδομητικοί, αλλά θα παραμείνουμε πιστοί στη βασική μας θέση ότι θα αγωνιστούμε για μια ειδική σύμπραξη με την Τουρκία», δήλωσε ο αυστριακός υπουργός.

Η επίσημη θέση της Βιέννης είναι ότι το αποτέλεσμα των τουρκικών ενταξιακών συνομιλιών είναι ανοικτό. Οι αυστριακοί ψηφοφόροι θα έχουν την τελευταία λέξη σ' ένα δημοψήφισμα, αν το ζητήσουν αρκετά μέλη του κοινοβουλίου, όπως επιδιώκουν ακροδεξιά κόμματα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, ο Γκιουλ δήλωσε ότι οι αυξανόμενες διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις μπορεί να πληγούν, αν συνεχιστεί η ψυχρότητα έναντι της Τουρκίας.

«Θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν οι αυστριακές εταιρείες θα συνεχίσουν να μπορούν να έχουν τα κέρδη που έχουν σήμερα στην Τουρκία αν δεν συνεργαστούν με την Τουρκία», δήλωσε.

Ο Γκιουλ απάντησε επίσης σε επικρίσεις για τις επιδόσεις της Τουρκίας στην προστασία της ελευθερίας του λόγου λέγοντας: «Στην Τουρκία ουδείς δημοσιογράφος τιμωρείται για τη δημοσιογραφική δραστηριότητά του. Ουδείς τιμωρείται για τη γνώμη του»..."Από τον ΣΤΟΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - ΛΟΧΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΜΠΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης Αποφάσισα να αναφερθώ σήμερα σε έναν Έλληνα που μπροστά του ο Αμερικάνος Ράμπο φαντάζει ως «προσκοπάκ...