Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Φονική επίθεση στη συνοδεία του Εrdogan
Eπίθεση δέχθηκε αστυνομικό όχημα που ακολουθούσε την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρωθυπουργού Tayyip Erdogan έξω από την πόλη Κασταμονή στον Εύξεινο Πόντο, μετά από προεκλογική συγκέντρωση του ΑΚΡ. Οι άγνωστοι δράστες άρχισαν να πυροβολούν κατά του αστυνομικού οχήματος, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και το αυτοκίνητο να τυλιχθεί στις φλόγες. Ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


 Η επίθεση έγινε στο 25o χλμ της οδού Κασταμονής-Τσάγκιρι (Γάγγραι) και αμέσως μετά άρχισε στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τον εντοπισμό και την εκουδετέρωση των ενόπλων, που εκτιμάται ότι είναι ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ που τα τελευταία δυο χρόνια παραμένει σε μόνιμη βάση στην περιοχή. O Toύρκος πρωθυπουργός είχε αναχωρήσει νωρίτερα με ελικόπτερο. Μιλώντας σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Αμάσεια, ο Erdogan κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες για την επίθεση: «Μόνο αυτά τα σκοτεινά μυαλά, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί οι αυτονομιστές είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, όσοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα μέσω της κάλπης».
Εν τω μεταξύ, δεύτερη επίθεση εναντίον αστυνομικών έγινε κοντά στην πόλη Μπογιαμπάτ, που βρίσκεται στο νομό Σινώπης, κοντά στα σύνορα με το νομό Αμάσειας. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.
Σύμφωνα με απόρρητο σημείωμα που έστειλε η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας στις νομαρχίες της περιοχής του Πόντου πριν από μερικές εβδομάδες, στην περιοχή του Πόντου παραμένουν σε μόνιμη βάση τα τελευταία δυο χρόνια 20-25 αντάρτες του ΡΚΚ, οι οποίοι αλλάζουν τακτικά τις τοποθεσίες απόκρυψης για να αποφύγουν τον εντοπισμό από τις δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, οι αντάρτες κινούνται σε ομάδες τεσσάρων ατόμων, ενώ ο επικεφαλής όλων είναι αντάρτης με τον κωδικό ‘Şehmuz’, που θεωρείται πολύ ικανός και επικίνδυνος. Μια ομάδα τεσσάρων ανταρτών κινείται στην περιοχή της Σινώπης και της Κασταμονής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δραστηριοποίηση των ομάδων των ανταρτών τους καλοκαιρινούς μήνες στις περιοχές Αμισού,Κοτυώρων-ΟρντούΤοκάτης, Αμάσειας, Τραπεζούντας, Σινώπης, Κασταμονής, Κερασούντας και Αργυρυύπολης-Γκιουμουσχανέ.
Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών αρχών ασφαλείας, το ΡΚΚ σχεδιάζει να αποστείλει τις προσεχείς εβδομάδες άλλες δυο ομάδες των 15 ατόμων από το Τούντζελι στην περιοχή του Πόντου, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...