Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε.ΛΑ.Μ. ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα είναι ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 29% και ακολουθούν ΑΚΕΛ 19.7%, ΔΗΚΟ 8.3%, ΕΔΕΚ 4.9%, Οικολόγοι 1,9%, ΕΛΑΜ 1.9% και ΕΥΡΩΚΟ 0,8%. (φωτ. αρχείου).
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα είναι ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 29% και ακολουθούν ΑΚΕΛ 19.7%, ΔΗΚΟ 8.3%, ΕΔΕΚ 4.9%, Οικολόγοι 1,9%, ΕΛΑΜ 1.9% και ΕΥΡΩΚΟ 0,8%. (φωτ. αρχείου).


Λευκωσία: Η αποχή και οι χαμηλές συσπειρώσεις κομμάτων απασχολούν τα κομματικά και εκλογικά επιτελεία. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RAI Consultants, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Φ», πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού, τα άλλα κόμματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα συσπείρωσης, ενώ η αποχή αποτελεί αγκάθι για όλα τα επιτελεία. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει χρονικά μεγάλη απόσταση από τις ερχόμενες βουλευτικές, ωστόσο, ενόψει των προεδρικών έχει σημασία για τα κόμματα η συμπεριφορά των ψηφοφόρων.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο ΔΗΣΥ καταγράφει ποσοστό 29%, το ΑΚΕΛ 19.7%, το ΔΗΚΟ 8.3%, η ΕΔΕΚ 4.9%.


Τα μικρά κόμματα βρίσκονται σε οριακό σημείο. Το μεν ΕΥΡΩΚΟ, το οποίο αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα, κινείται στο 0.8% και οι Οικολόγοι στο 1.9%.

Σημειώνεται πως στη δημοσκόπηση καταγράφονται, για πρώτη φορά, υψηλά ποσοστά για το ΕΛΑΜ (1.9%). 

Τα δυο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, φαίνεται να κινούνται και στο θέμα των ποσοστών αλλά και των συσπειρώσεων προς αντίθετες πορείες.

Ο ΔΗΣΥ, ενδεχομένως λόγω και της προοπτικής που διανοίγεται στο κόμμα για επάνοδο στην εξουσία, παρουσιάζει συσπείρωση 87.7%, ποσοστό που θεωρείται ικανοποιητικό για τη χρονική περίοδο που διανύουμε, πέντε μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Στην αντίπερα όχθη, η συσπείρωση του ΑΚΕΛ κινείται σε χαμηλά επίπεδα για το κόμμα και συγκεκριμένα στο 69.2%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...