Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αναπροσαρμογή τακτικής του Τουρκικού Στρατού στην αντιμετώπιση του κουρδικού αντάρτικουO Toυρκικός Στρατός μετρά (επίσημες) απώλειες 110 ανδρών από την αρχή του έτους μέχρι τις 24 Σεπ 2012.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Türkiye, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Necdet Özel αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ειδικές επιχειρήσεις για την εξόντωση της ηγεσίας του ΡΚΚ, χαρακτηρίζοντας κομβικό το τρέχων έτος για τον πόλεμο στην νοτιοανατολική Τουρκία.


 Όπως σημείωσε, τα ηγετικά στελέχη των Κούρδων ανταρτών φυλάσσονται πολύ καλά και μετακινούνται συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ανέφεραν τον τελευταίο μήνα την αυξανόμενη εμπλοκή της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı: ÖΚΚ) στις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών. Παράλληλα, ο Τουρκικός Στρατός φέρεται να προγραμματίζει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στις περιοχές του Hakkari και του Şırnak, υιοθετώντας τη νέα επιχειρησιακή τακτική της «καθολικής επικράτησης και συνεχούς πίεσης». Σύμφωνα με αυτή, οι μονάδες του Τουρκικού Στρατού θα κινούνται συνεχώς και σε συντονισμό με την Αστυνομία και την ΜΙΤ, με στόχο την απομόνωση και εξουδετέρωση των ομάδων του ΡΚΚ που δρουν στην περιοχή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...