Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη καταζητούμενος για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού


Η αστυνομία του Κιργιστάν συνέλαβε τον πρώην «αντιπρόσωπο» του ψευδοκράτους Erhan Arıklı, ο οποίος καταζητείτο από την Interpol για τις βάρβαρες δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στη Δερύνεια το 1996. Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Arıklı συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο του ψευδοκράτους οδηγήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ και πιθανότατα αφέθη ελεύθερος.


 Η πρεσβεία της Τουρκίας στο Κιργιστάν χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του Arıklı ανυπόστατες, αναφέροντας πως «μετά από αίτημα της “Ε/Κ πλευράς”, η σύλληψη του Arıklı σε μια φιλική και αδελφική χώρα, το Κιργιστάν, αντικρίσθηκε με λύπη από τους Τούρκους που ζουν εδώ». Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε μεν την Τουρκία τον Ιούνιο του 2008 για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού ωστόσο πρόκειται για διαχρονική αποτυχία των ελλαδικών και κυπριακών αρχών να φέρουν σε πέρας επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης των δολοφόνων ώστε να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη σε ένα ακόμα στυγερό έγκλημα της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...