Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου (11/01/13) σχετικά με την ίδρυση τουρκο"κυπριακού" κόμματος στις ελεύθερες περιοχέςΟι Τουρκο«κύπριοι» ετοιμάζονται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να ιδρύσουν δικό τους κόμμα στις ελεύθερες περιοχές.  Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αφρίκα», το όνομα του κόμματος είναι  "Κίνημα Τουρκο«κύπριων» Δημοκρατικών στις ελεύθερες περιοχές". Σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, αυτή τη στιγμή διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές περίπου 20 χιλιάδες Τουρκο"κύπριοι", οι οποίοι δραστηριοποιούνται με σκοπό την ίδρυση του κινήματος.
Την ενέργεια αυτή την θεωρούμε άκρως προκλητική και απαράδεκτη, και καλούμε τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας, να πράξουν το αυτονόητο. Δηλαδή, να  παρεμποδίσουν την έγκριση του καταστατικού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε και ταυτόχρονα να υπενθυμίσουμε ότι οι τουρκο «κύπριοι» ήταν αυτοί που αποχώρησαν το ’63 από την Κυπριακή Δημοκρατία, καταλύοντας με αυτό τον τρόπο πρώτοι τον θεσμικό της ρόλο.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να επιτραπεί η έγκριση του καταστατικού, του εν λόγω κόμματος, από  την στιγμή που στην Κύπρο υπάρχει ακόμα συνεχιζόμενη κατοχή των εδαφών μας.

Τέλος, σημειώνουμε ότι εάν η Κυπριακή Κυβέρνηση προχωρήσει στην έγκριση του καταστατικού το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επιφυλάσσεται όπως προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και θα κινηθεί νομικά.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...