Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Κρίση στο γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.

Ο ιδρυτής του FN, Ζαν Μαρί Λε Πεν
Σε εμφύλιο πόλεμο με απρόβλεπτες διαστάσεις εξελίσσεται η διαμάχη της προέδρου του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν με τον πατέρα της και ιδρυτή του Κινήματος Ζαν Μαρί.
Οι ιδεολογικοί νεωτερισμοί της προέδρου έχουν εξοργίσει τον ιστορικό ηγέτη του Εθνικού Μετώπου με αποτέλεσμα μια οικογενειακή διαμάχη να εξελιχθεί σε δημόσια αντιπαράθεση διχάζοντας τους υποστηρικτές των Γάλλων Εθνικιστών.

Ήδη η Μαρίν Λε Πεν σκέφτεται να καλέσει το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος με σκοπό την διαγραφή του ίδιου της του πατέρα!
Η οριστική ρήξη ήρθε τον Φεβρουάριο στο σπίτι της οικογένειας στα περίχωρα του Παρισιού .
Η πρόεδρος του FN, Μαρίν Λε Πεν
« Η διαφωνία των δύο είναι οριστική και αμετάκλητη » δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου , Φλοριάν Φιλιπώ.
Ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος αντιπρόεδρος, θεωρείται ο πνευματικός γκουρού της Μαρίν Λε Πεν και κατηγορείται από τους οπαδούς του πατέρα της ότι –συν τοις άλλοις- την έχει στρέψει εναντίον του.
Ενώ το Εθνικό Μέτωπο φαίνεται πως είναι η μοναδική λύση σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές για να αποκαταστήσει την χαμένη αίγλη του Γαλλικού Έθνους το κίνημα ετοιμάζεται για ιστορικές αλλαγές στο εσωτερικό του με την διαφαινόμενη διαγραφή του ιδρυτή του.
Η Μαρίν Λε Πεν που ακολουθεί την αβλαβή «πολιτικώς ορθή» γραμμή του συστήματος εξελέγη στην θέση του  86χρονου πλέον πατέρα της τον  Ιανουάριο του 2011.
Οι ιδέες του Ζαν Μαρί αποτελούσαν βαρίδιο για την εξέλιξή της στην πολιτική σκηνή και από τότε επεδίωκε να τον διαγράψει.
Η Μαριόν Μαρεσιάλ Λε Πεν
Από την άλλη πλευρά, ο 86χρονος ηγέτης του Γαλλικού Εθνικισμού υποστηρίζει φανερά με τους πολυπληθείς οπαδούς του, άλλο ένα μέλος της οικογένειας, την νεαρή ανιψιά του Μαριόν Μαρεσιάλ Λε Πεν, ήδη βουλευτίνα  του κοινοβουλίου, η οποία ακολουθεί τα χνάρια του θείου της. Η επίσκεψή της στο σπίτι του ηγέτη του κόμματος μαζί με την νεογέννητη κόρη της Ολυμπία, εξόργισε ακόμα περισσότερο την πρόεδρο του Κινήματος.
Ο Ζαν Μαρί με την αγαπημένη του ανηψιά
Λάδι στην φωτιά όμως έριξε μια συνέντευξη του Ζαν Μαρί Λε Πεν γαλλικό  περιοδικό « Ριβαρόλ», όπου ο Ζαν Μαρί έπλεξε το εγκώμιο του στρατηγού Πεταίν, αρχηγού των Γάλλων Εθνικιστών κατά τον Β’Π.Π., ενώ επίσης αναθεώρησε κάποια στερεότυπα της Ιστορίας!
Έπειτα από αυτό το κόμμα αποφάσισε να του κόψει τον δρόμο για τις περιφερειακές εκλογές. Η απάντηση του πατριάρχη του γαλλικού Εθνικισμού ήταν ανάλογη:
« Μόνο οι δικοί σου σε προδίδουν » 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...