Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΦΩΤΙΕΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ Ο ΒΟΗΘΟΣ‏

Εάλω η Κύπρος, Ελέω... Ζήτω που καήκαμε. Φωτιές ο ένας, κεραυνούς ο άλλος. Ποιός άραγε θα μπορέσει να σβήσει τις φωτιές και ποιά δύναμη θα σταματήσει τους κεραυνούς του Ρίκκου;
 Ούτε γενικός υποβάλλει τη παραίτηση του, αλλά ούτε και ο βοηθός. Προβλέπω ότι, μετά τις φωτιές και τους κεραυνούς θα ακολουθήσουν και σεισμοί οκτώ βαθμούς στη κλίμακα Ρίχτερ,  τσουνάμι με κύματα δέκα μέτρων ύψους και κονταροκτυπήματα μεταξύ ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ. 


Ανύπαρκτη η ευθιξία στις μέρες μας. Θα μπορέσει άραγε ο πρόεδρος Αναστασιάδης να στήσει ένα δύσκολο παζλ, ούτως ώστε να δημιουργηθεί γέφυρα συνεννόησης και κατανόησης ούτως ώστε να συνεχίσουν το έργο τους; Κι’ αν βρεθεί, με ποιούς τρόπους θα πείσουν άραγε τον Λαό, ή ποιός θα πείσει και θα δεσμευτεί, ότι η Δικαιοσύνη στη Κύπρο θα λειτουργήσει ομαλά; Δεν υπάρχουν τρόποι, οι θεσμοί να πάρουν τον Δίκαιο δρόμο. Η λέξη δεσμεύομαι δεν έχει κανένα αντίκρισμα πλέον στη κοινωνία μας.

Η μόνη λύση για να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας και να έχει μέλλον, μία είναι και μοναδική. Πρόωρες γενικές εκλογές τώρα, ζητεί ο Κυπριακός Ελληνισμός. Το σύστημα των διορισμών από τον εκάστοτε ΠτΔ του γενικού και βοηθού, απέτυχε παταγωδώς. Οι πολιτικοί μας πρέπει να βρουν άλλους τρόπους, ούτως ώστε να είναι  ανεξάρτητος θεσμός και όχι ημέτεροι του ΠτΔ. Άλλο Δικαιοσύνη και άλλο ανάμειξη του ΠτΔ στο έργο της Δικαιοσύνης.  Ακόμη εισηγούμαι να υπάρχει και τρίτο ανεξάρτητο πρόσωπο να ελέγχει τους άλλους δύο!!
Γιατί γενικές εκλογές τώρα; Να έχει την ευκαιρία και το δικαίωμα ο πολίτης, να επιλέγει νέα κινήματα της αρεσκείας του και νέα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, νέους Άξιους επιστήμονες που έχουν όρεξη να προσφέρουν στη Πατρίδα και στο λαό, για να απαλλαγούμε από κάθε είδους πολιτικάντηδες, ημέτερους και συμφεροντολόγους. Μακριά από Δ.Δ.Ο και συγκλίσεις.

Αλήθεια...γνωρίζετε πόσες φορές ο γενικός, εδώ και δύο χρόνια, μας αναβάλλει ότι, θα παρελάσουν από το δικαστήριο οι τραπεζίτες και ότι ασχολούνται είκοσι πέντε υπάλληλοι σ’ αυτές τις υποθέσεις; Ουκ ολίγες.  Η ταπεινή μου η άποψη και πολλών άλλων, είναι...ούτε θα παρελάσουν μα ούτε θα ανοίξουν ποτέ οι φυλακές, μα ούτε φάκελοι υπάρχουν. Οι φυλακές είναι μόνο για τους φτωχούς και ανυπεράσπιστους πολίτες μόνον. 

Αλλά διερωτώμαι γιατί ο βοηθός,  έριξε τους κεραυνούς του προχθές και όχι πριν από δύο χρόνια;

Ποιοί αλήθεια, θα δεσμευτούν και σ’ αυτή την περίπτωση, ενώπιον Θεού και ανθρώπων να απαντήσουν, αυτές τις δύο πολύ σημαντικές ερωτήσεις;
Ο λαός απαιτεί να μάθει πάραυτα την αλήθεια. Ομως δεν θα τις μάθουμε ποτέ στο Κυπριστάν που ζούμε; Αμφιβάλλω και εγώ, τουλάχιστον προσωπικά και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Ο Θεός μακάρι να βάλει το χέρι του σ’ αυτόν τον Αγιο Τόπο που ζούμε και με την Ανάσταση του ο Κύριος να μας Φωτίζει εν Ειρήνη και Ομονοία. 
Αμήν 


Α. Κακουλής    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...