Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος, είναι σκληρό να σε εξουσιάζει κάποιος κατώτερος


  Αγαθόν ού το μη αδικείν, αλλά το μηδέν θέλειν. Το καλό και σωστό είναι όχι μόνο να μην αδικείς αλλά ούτε να θέλεις να το κάνεις. Οι περισσότεροι γίνονται ικανοί με την άσκηση παρά από τη φύση τους. Είναι μεγαλοψυχία να αντιμετωπίζεις με πραότητα το σφάλμα του άλλου. Οχι από φόβο, αλλά επειδή έτσι είναι το σωστό πρέπει να απέχει κανείς από τα αμαρτήματα και τις αδικίες.

 Οι κυβερνώντες δεν είναι για λύπηση αλλά για κλάματα και δυστυχώς τον λογαριασμό τον πληρώνει ο κυπριακός λαός. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος λαμβάνει αποφάσεις, διορίζει ανεξάρτητους αξιωματούχους τους άριστους  των αρίστων και μετά δηλώνει ανήξερος! Δεν γνώριζε το ποιόν αυτών των ανθρώπων; Δεν γνώριζε τον βίον και τη πολιτεία των ανθρώπων που τους εμπιστεύτηκε κοτζάμ αξιώματα; Εκ των υστέρων, παρουσιάζεται ανήξερος ποιους διόριζε και εμπιστευόταν και δεν μπορεί να το πιστέψει ότι θα τον εξέθεταν και μάλιστα τόσο νωρίς από το διορισμό τους. Μετά βαΐων και κλάδων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διόρισε τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, εκθειάζοντάς την για τον πρότερό της επαγγελματικό βίο ως Γενική Ελέγκτρια. Της είχε τόση μεγάλη εμπιστοσύνη, που υπέγραψε το συμβόλαιό της και πάλι ανήξερος. Ανήξερος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περί συμβολαίων και ποιοι όροι συμπεριλαμβάνονταν, αλλά το υπέγραψε.
  Οι σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα απειλούνται με μείζονα κρίση με αφορμή το πόρισμα ανεξάρτητου ανακριτή που πιθανολογεί δωροδοκία του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και τις κατηγορίες που διατύπωσε ο τελευταίος εναντίον του προϊσταμένου του. Διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον κ. Ερωτοκρίτου εντοπίζει το πόρισμα Καλλή, ενώ «Δεκασμός Δημόσιου Λειτουργού και Δωροληψία» είναι τα αδικήματα στα οποία κατέληξε η έκθεση του ποινικού ανακριτή. Για συνωμοσία κάνει λόγο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος αντέστρεψε τις κατηγορίες κατά του πρώην και νυν Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και δικηγόρων.
«Με τη συνδρομή και υπόθαλψη του Ανώτατου 'Αρχοντα της χώρας οι κατηγορούμενοι μετατρέπονται σε κατηγόρους, κατά τρόπο που προκαλεί ντροπή», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας στην ανακοίνωσή του.
  Θα ανέμενε κάποιος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να σεβαστεί τα ευρήματα της ανεξάρτητης ποινικής έρευνας και να στηρίξει τον Γενικό Εισαγγελέα στην πρωτότυπη αυτή υπόθεση να κατηγορείται ποινικά ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Αντί αυτού, είδαμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να στηρίζει τον Ρ. Ερωτοκρίτου. Να αποδέχεται τα όσα ο ίδιος εκτόξευσε, εκ των υστέρων, εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα. Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στο διορισμό «ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για να διερευνήσουν τα όσα συμβαίνουν στη Γενική Εισαγγελία», βάζοντας στην ίδια μοίρα Βοηθό και Γενικό Εισαγγελέα. Πρόκειται για ξεκάθαρη παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θεσμό της απονομής της δικαιοσύνης. Παρέμβαση έγινε και τέσσερις ημέρες πριν την έκδοση του πορίσματος Καλλή, με τον κ. Αναστασιάδη να δηλώνει δημόσια ότι «ο κ. Ερωτοκρίτου εκπέμπει εικόνα αδέκαστου»! Η όλη στάση και συμπεριφορά του Προέδρου έναντι του κ. Ερωτοκρίτου, επιβεβαιώνει πολλά πράγματα. Επιβεβαιώνει πολιτικές συναλλαγές για το διορισμό του στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξη που έτυχε από τον κ. Ερωτοκρίτου. Επιβεβαιώνει πολλές πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρετήσεις.
   Ο Ρ. Ερωτοκρίτου προφανώς γνωρίζει πολλά πράγματα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν πρόκειται να «πέσει» αμαχητί, αν δεν λάβει την προεδρική στήριξη και συγκάλυψη. Είναι αποφασισμένος αν οδηγηθεί στο εδώλιο της δικαιοσύνης με βάση το πόρισμα Καλλή να παρασύρει και άλλους μαζί του. Αυτό φοβάται ο Πρόεδρος;
Ντίνος Ορφανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...