Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Πέρασαν πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια μετά από τη κουτσουρεμένη Ανεξαρτησία μας, και με μέγα λάθος εις βάρος του λαού μας και της Πατρίδας μας, με την αποδοχή και υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου από τον Μακάριο, ένα σχέδιο που αποδείκτηκε καταστροφικό και μοιραίο για το παρελθόν το παρόν και για το μέλλον μας. Διακοινοτικές ταραχές, βομβαρδισμός της Τηλλυρίας, αδελφοκτόνος πόλεμος, εισβολή και κατοχή του τριανταεπτά τοις εκατόν των εδαφών μας, Διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς, νεκρούς και Αγνοούμενους, πείνα και δυστυχία.


Όσον αφορά για τα σημερινά δεδομένα της μπανανίας μας, η ταπεινή μου  άποψη κατόπιν καθημερινής μελέτης και προβληματισμού, συμπεραίνω ότι, οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι σε μεγάλο βαθμό, να κυβερνήσουν τον Τόπο και να χειριστούν με Πατριωτισμό το Εθνικό μας πρόβλημα ΕΠΑΞΙΑ.    Ο χρυσός και ο πλούτος κυριαρχεί ανάμεσα τους και διαπραγματεύονται λύσεις μειοδοτικές εις βάρος της Πατρίδας μας και του δύστυχου λαού μας.
Ο Λόρδος Χάνεϊ συνεργαζόμενος με τους εδώ πολιτικούς συνεργάτες του των δυο ηγεσιών του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ της πλατφόρμας του ΝΑΙ και υπέρμαχοι του καταστροφικού Σχεδίου Ανάν, μας τόνισε εμφαντικά ότι θα δείτε τι θα πάθετε αφού ψηφίσατε ΟΧΙ.
Τα κατάφεραν και μας γονάτισαν και πολύ σύντομα με τις εκποιήσεις που ψήφισαν ΔΗΣΥ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ θα μας κόψουν και τα πόδια μας, οι φυλακές είναι γεμάτες από αθώους συμπολίτες μας για μικρο-οφειλές λόγω της φτιαχτής ανεργίας. Οι φυλακές  κτίστηκαν για τους εγκληματίες και όχι για τους εργατικούς συμπολίτες μας οικογενειάρχες  που κτυπήθηκαν από τη κρίση. Έλεος πλέον, που είναι η Ανθρωπιά τους και τα λόγια του Χριστού;  Τους κυριάρχησε η Μασονία.
Ο πρόεδρος του Κυπριστάν γιατί δεν τους δίνει προεδρική χάρη; Μήπως αυτοί οι εξακόσιοι οικογενειάρχες είναι εγκληματικά στοιχεία κ. Αναστασιάδη;     
Άρα λοιπόν, είναι αυταπόδεικτον ότι χρειαζόμαστε να κυβερνηθούμε άμεσα από Πατριωτικές Δυνάμεις εκτός Κύπρου. Είναι επιτακτική ανάγκη για το καλό της Πατρίδας μας και των πολιτών μας.
Ας ταξιδεύσουμε το μυαλό μας λίγο πίσω στο παρελθόν του  Δημοψηφίσματος, του 1950. Πόθος όλων των προγόνων μας ήταν η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ. Πόθος που έβγαινε μέσα από τα στήθια τους και τη ψυχή τους. Σύνθημα τους που θα γράφεται και θα λέγεται για αιώνες και χιλιετηρίδες, Ελλάδαν θέλομεν κι’ ας τρώγομεν πέτρες.
 Άρα λοιπόν, ο λαός μας πρέπει να αγκαλιάσει την ΕΝΩΣΗ να σεβαστεί τον μεγάλο Πόθο των Προγόνων μας και να απαιτήσει ΣΗΜΕΡΑ για το καλό της κοινωνίας μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Κράτος που δεν έχει αντιπολίτευση με τόσα κόμματα που έχουμε εδώ στη Μπανανία του Κυπριστάν,  δεν νοείται κράτος. Ευθύνη μεγάλη έχουν και τα Μ.Μ.Ε που στηρίζουν το δήθεν κράτος... παντός καιρού, αντί να προωθούν το σωστό και το πρέπον.

Στην Ελλάδα ισχύει πολύ διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης και υπάρχει σκληρή και αυστηρή αντιπολίτευση από τα διάφορα κόμματα, αυτά αποφασίζουν ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.
Ένα άλλο πολύ καλό φαινόμενο, οι πολίτες ξέρουν και τιμωρούν τα κόμματα στις εκάστοτε εκλογές. και βλέπουμε τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων να καταρρέουν   και μικρά κόμματα να παίρνουν ανοδικές τάσεις και να κυβερνούν.  Αυτό σημαίνει Δημοκρατία και πρόοδος.
Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, κάποτε θα ορθοποδήσει και θα γίνει μιά μεγάλη δύναμις και θα είναι το στήριγμα μας και το μέλλον μας,


Άριστος Κακουλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...