Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου σε παύση του Βοηθού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου, πρέπει και ο Γενικός Εισαγγελέας  με τη σειρά του να υποβάλει την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας, για  αποκατάσταση  της εμπιστοσύνης του λαού μας.
Πολλά ακούσθηκαν και ελέχθησαν και πολλά σχολιάστηκαν και από τα Μ.Μ.Ε και από τον λαό μας.

Πολλές φορές ο Γεν. Εισαγγελέας δεσμεύτηκε μέσω των Μ.Μ.Ε και  μας έδωσε χρονοδιαγράμματα ότι... θα παρουσίαζε τους ενόχους της καταστροφής της οικονομίας μας στο δικαστήριο, κάτι το οποίο δεν έγινε ακόμη, ίσως δεν θα γίνει ποτέ και μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αυτή την εντύπωση έχουν και οι συμπολίτες μου.  Ολόκληροι τριάντα μήνες έχουν περάσει από την ημέρα του διορισμού του, μήπως θα χρειαστούν άλλοι τόσοι μήνες ακόμη για να μελετηθούν οι φάκελοι και να προσαχθούν οι ένοχοι ενώπιον της....Δικαιοσύνης;;

Πρόσφατα ο Γεν. Εισαγγελέας, δήλωσε πάλιν στα Μ.Μ.Ε ότι κάποιοι παρεμβαίνουν στο έργο του, χωρίς να τους κατονομάσει στο λαό για να γνωρίζουμε κι’εμείς οι αδαείς, που την επόμενη μέρα, με νέα του δήλωση ότι, υπήρξε παραπληροφόρηση των δηλώσεων του από τα Μ.Μ.Ε. Το σημαντικότερο της όλης υπόθεσης εδώ και πέντε μήνες δεν μας έχει δώσει νέο χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή με το λίγο μυαλό που διαθέτω  και ο Θεός ας με βγάλει ψεύτη, τη νύφη θα την πληρώσει και πάλιν,  ο Αθώος ο λαουτσίκος μας απ’ ότι καταλαβαίνω, και οι πολίτες αυτή την απόφαση έχουν πάρει. Και μετά σου λένε κάποιοι ότι δεν είναι η Μπανανία του Κυπριστάν. Είναι και παραείναι και με βούλλα μάλιστα. Παραδείγματα πολλά και καθημερινά.

Καλείται ο Γεν. Εισαγγελέας και είναι πλέον απαίτηση του Κυπριακού λαού να μιλήσει ξεκάθαρα ποιός ή ποιοί παρεμβαίνουν στο έργο του και του δένουν τα χέρια. Από την Αναξιοκρατία, την κουμπαροκρατία και το ρουσφέτι μπουχτίσαμε. Το γράφω και θα το ξαναγράφω και θα το λέω.
Αν κατάλαβα καλά, περί δικαιοσύνης μιλάμε...  Τουλάχιστον επί τέλους η δικαιοσύνη να παραμείνει σε ψηλά επίπεδα και να παραμείνει αλώβητη από κάθε είδους παρεμβάσεις.

Είναι τεράστιο το λάθος να διορίζεται από τον εκάστοτε ΠτΔ ο Γενικός και ο Βοηθός Εισαγγελέας. Λάθος τραγικότατο και μη λειτουργικό και απεδείχθη και στο παρελθόν. Πρέπει να εξευρεθεί άλλος τρόπος όπως π.χ να αποφασίζει με εκλογές ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος που να εκλέγεται ο καλύτερος των καλυτέρων.
Γιατί να διορίζεται ο αγαπητός, ή ο συγγενής, ή ο κουμπάρος του ΠτΔ που τον βοήθησε να εκλεγεί στο Προεδρικό θώκο και να του αποπληρώσει την υποχρέωση του;
Ούτε σωστό, ούτε πρέπον αλλά ούτε και δίκαιο είναι, πρόκειται για Δικαιοσύνη σε Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος.
Επί τέλους πρέπει να σοβαρευτούμε και είναι καιρός να αλλάξει το όλο σύστημα,  για να δούμε άσπρη μέρα, Δημοκρατική και να λειτουργεί η Δικαιοσύνη μας στο έπακρο.     

Άριστος Κακουλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...