Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΑ

Έχουν περάσει πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια από την ανακήρυξη της κουτσουρεμένης Ανεξαρτησίας μας, έχουν παρελάσει από τον προεδρικό θώκο ουκ ολίγοι πρόεδροι της δεξιάς παράταξης και του  κέντρου μαζί με τα κόμματα  που τους  υποστηρίζουν και κάπου χάθηκαν στο δρόμο της εξουσίας και της καλοπέρασης και ξέχασαν αυτούς τους  Ήρωες μας και Αγωνιστές του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 τη δράση και τη προσφορά τους,  τον πόθο τους για την ΕΝΩΣΗ με τη μητέρα Ελλάδα, ο οποίος πόθος ήταν και ολόκληρου του Κυπριακού λαού και εξηγούμαι.

Στο ετήσιο Μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου από όλες τις γωνιές της Μαρτυρικής μας Κύπρου παρευρίσκονται κάθε χρόνο Αγωνιστές και Συναγωνιστές του Ήρωα, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, για να Τιμήσουν τον Ήρωα του Σταυραετού του Μαχαιρά και να παρακολουθήσουν  την καθιερωμένη συγκινητική  αναπαράσταση της Μαρτυρικής του θυσίας  στο κρησφύγετο του. Πάρα πολύς κόσμος για λόγους  υγείας και ηλικίας, δεν μπορούν να μεταβούν πεζοί στον Ιερό χώρο της θυσίας του και δεν τους δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης την αναπαράσταση της, λόγω της μεγάλης απόστασης από το Μοναστήρι του Μαχαιρά προς το κρησφύγετο.
 Επείγεται και απαιτείται, έστω και τώρα,  να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος στάθμευσης, για να μεταφέρουν τον κόσμο με μικρά λεωφορεία από και προς το Μοναστήρι του Μαχαιρά, με πολύ λίγα έξοδα και ο κόσμος θα το εκτιμήσει στα μέγιστα, αλλά το βασικότερο θα υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου που θα μας χαροποιήσει όλους μας.
Είναι πολύ μεγάλη και τεράστια  η παράλειψη και που ευθύνονται όλοι τους, όχι μόνον οι προαναφερόμενες κυβερνήσεις, αλλά και τα Εθνικόφρονα Σωματεία, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ οι τοπικές επιτροπές των κομμάτων, όλοι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ του ΔΗΚΟ της ΕΔΕΚ η Ενωτική παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών, το συγκυβερνών ΕΥΡΩΚΟ και άλλοι παράγοντες.
 Ο Σεβασμός προς τον πολίτη πρέπει απαραίτητα να υπάρχει από όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς. Καλώ λοιπόν από αυτό το βήμα τον Έντιμο Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων,  να θέσει σε προτεραιότητα αυτό το μικρό αλλά σημαντικό  και Εθνικό έργο των ολίγων ημερών, έστω και τώρα, ούτως ώστε  στις εικοσιεννέα Φεβρουαρίου του επόμενου χρόνου να μπορούμε άνετα να παραστούμε όλοι μας.     

Με Εκτίμηση

Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...