Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Σε ανοικτή ομιλία του προχθές ο Αρχ. Χρυσόστομος σε συγκέντρωση για τη διεκδίκηση της Καρπασίας, ανέφερε ότι η Εκκλησία και ο λαός θα είναι «μαζί» με τον πρόεδρο της Κ.Δ. θα τον προστατεύσουν... θα τον οχυρώσουν... και θα σταθούν ασπίδες μπροστά του... για να πετύχει ότι το «καλύτερο» στις προσπάθειες... που καταβάλλει για λύση του Κυπριακού, ώστε  Έλληνες και τούρκοι, να ζήσουν στη γη των Πατέρων τους. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Μακαριότατος είπε και τα εξής:


Τόσο ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακκιτζί είναι οι πιο τραγικοί ηγέτες της Κύπρου αυτή τη στιγμή και έχουν ένα δυσβάστακτο βάρος στους ώμους τους, που πρέπει να το σηκώσουν, μόνοι τους δεν μπορούν, χρειάζεται και η δική μας βοήθεια και όλου του λαού...  
Προσθέτοντας στη συνέχεια είπε και μεταξύ άλλων ότι, μην κάνετε το λάθος που έκανε ο Αείμνηστος Μακάριος και πλήρωσε με τη ζωή του. Εμείς συνέχισε είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα στο ΠτΔ και η επιτυχία του δεν θα είναι επιτυχία και κέρδος του Αναστασιάδη, αλλά θα είναι του Κυπριακού λαού και των Καρπασιτών, αυτή τη στάση θα έχει η Εκκλησία της Κύπρου για να βγούμε από τα φοβερά αδιέξοδα, έχοντας την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, θα σας οχυρώσουμε και θα σας προστατεύσουμε, θα σταθούμε ασπίδες μπροστά σας, για να επιτύχετε ότι καλύτερο ούτως ώστε αυτός ο λαός  Έλληνες και τούρκοι, να ζήσουν χαρούμενα και ευτυχισμένα... στη γη των Πατέρων τους.

Το να βγει στο σεργιάνι τώρα, πλέον ως απεσταλμένος πολιτικός  του ΔΗΣΑΚΕΛ ο Μακαριότατος εν μέσω κουβαλητών επαναπροσεγγιστών και νενέκων, ή κάποιων αδαών, να υμνεί τους δύο ηγέτες Αναστασιάδη και Ακκιτζί, ήταν αναμενόμενο, μεταξύ όλων των άλλων, για εμένα προσωπικά δεν είναι παραξενιά, γιατί όπως έγραψα σ’ ένα από τα τελευταία μου άρθρα, τα μάτια μας θα έχουν να δουν πολλές παραξενιές ακόμη, για να πετύχουν τους σκοπούς τους, που δεν θα τα καταφέρουν ποτέ, μα ότι κι’ αν περάσει από το μυαλό τους να κάνουν.
Το μόνο που ξέχασε ο Μακαριότατος να πάρει κλάδους ελιάς μαζί του, που είναι το σύμβολο ειρήνης και επανένωσης, που κρατούν οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακκιτζί στις εξόδους τους. Φαίνεται ήταν παράλειψη του!!
Μακαριότατε, δεν δέχομαι και  αμφισβητώ, ότι η Εκκλησία και ο λαός θα συμπαρασταθεί στον κ. Αναστασιάδη, ότι θα τον προστατεύσουν και πως το Εθνικό Συμβούλιο συμφωνεί ομόφωνα με τον ΠτΔ στο Κυπριακό.
Δεν πείθετε, παραπληροφορείτε τον λαό. Δεν είστε ειλικρινής μα ούτε και συνεπής μπορώ να παρατηρήσω στη δίνη των προσπαθειών σας για να πετύχει η αποστολή σας.
Είναι τραγικό το λάθος σας και για την επιλογή σας και στο γεγονός ότι αναφέρεστε γενικά στο λαό, που  δεν συμφωνεί ούτε μαζί σας ούτε με τις ηγεσίες του ΔΗΣΑΚΕΛ για λύση Δ.Δ.Ο. και το απέδειξε ο Ελληνισμός της Κύπρου το 2004 με ποσοστό του 76% για να σας θυμίσω!!
Ένας Ιεράρχης δεν μπορεί στη προσπάθεια του να πείσει ένα ολόκληρο λαό να ψεύδεται. Αντίκειται στους Ιερούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας που ηγείστε Μακαριότατε.
Είστε ο μόνος Ιεράρχης από της ιδρύσεως της Εκκλησίας μας, δια μέσου των χιλιετηρίδων των Ενδόξων Αγώνων του Ελληνισμού, που εσείς καλλιεργείτε τον ενδοτισμό για δικούς σας σκοπούς, που καλείστε να τους αποκαλύψετε στο λαό τώρα και έχετε υποχρέωση έναντι του Έθνους μας,   ενώ αντίθετα όλοι οι Ιεράρχες, ήταν μπροστάρηδες των Αγώνων του Έθνους μας για Λευτεριά και Απελευθέρωση και εθυσιάζοντο ακόμη για τη ΠΑΤΡΙΔΑ.     
Το μόνο που έχετε να κάνετε Μακαριότατε είναι να εγκαταλείψετε τον Ιερό θρόνο της Εκκλησίας μας  τώρα και να προκηρύξετε εκλογές για να εκλέξουμε τον επιθυμητό μας Ιεράρχη που θα πρωτοστατήσει του Αγώνα μας για Απελευθέρωση και ΕΝΩΣΗ με την Μητέρα Ελλάδα, που ήταν ο  Ευσεβής πόθος των Προγόνων μας και ο δικός μας.
Εφ’ όσον Μακαριότατε αναφερθήκατε στον Αείμνηστο Μακάριο, και που πολύ καλά κάνατε και συγχαρητήρια γι’αυτό, γιατί δεν προχωρήσατε ένα βήμα παρακάτω, να μας εξηγήσετε ποιο ήταν το λάθος, ή τα λάθη για να γνωρίζουμε κι’ εμείς που μας ενδιαφέρει, οι αδαείς και αυτοί, που τον υποστηρίζουν;
Σας παρακαλώ πολύ, την επόμενη φορά που θα είστε με τους επαναπροσεγγιστές σας ή αλλού, να μας το αποκαλύψετε αυτό το λάθος ή τα λάθη και θα το εκτιμήσουμε σε μεγάλο βαθμό, ή γράψτε ένα βιβλίο και θα γίνει σίγουρα ανάρπαστο,   


Άριστος Κακουλής     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...