Τετάρτη 18 Μαΐου 2016
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ
Επειδή διαδίδεται από τους επιτελείς του κινήματος της «συμμαχίας πολιτών» ότι το κόμμα τους είναι πολυσυλλεκτικό και για όσους δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης πολυσυλλεκτικότητα, είναι στην περίπτωση αυτή που ως πολιτικός χώρος από διάφορες Ιδεολογίες και χρωματισμούς, που συγκροτούν μία πολιτική δύναμη. Δηλαδή με απλά λόγια δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές και κάποιοι ονομαζόμενοι κεντρώοι ή Δημοκρατικοί.
Όμως ας κοιτάξουμε για λίγο πίσω μας, να εξετάσουμε βασικά γεγονότα από την ίδρυση αυτού του κινήματος, να διαπιστώσουμε αν όντως ο πρόεδρος της «συμμαχίας πολιτών» ο κ. Λιλλήκας, αυτά που διακήρυττε για την πολυσυλλεκτικότητα, αν τα εννοούσε, εφ’ όσον δεσμεύτηκε ουκ ολίγες φορές να την Σεβαστεί αυτή την πολυσυλλεκτικότητα και που ο ίδιος προσωπικά έδωσε αυτή τη λέξη ή το ορισμό αν θέλετε.
Με την ευκαιρία της ίδρυσης του κινήματος του, παρευρέθη και εκπροσωπήθη στο ετήσιο Μνημόσυνο του Αρχ. Μακαρίου του Γ’ στην κοινότητα του Παναγιά, όπου κατέθεσε Στεφάνι και έλαβε τον λόγο για να εξυμνήσει τη ζωή και το έργο του Μακαρίου, και κατά την ταπεινή μου άποψη καλά έπραξε και δικαίωμα του.
ΟΜΩΣ την επόμενη χρονιά στο Μνημόσυνο του Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο υπογράφων και δια επιστολής μου προς τον τότε επαρχιακό πρόεδρο Λεμεσού της συμμαχίας, ότι το κίνημα πρέπει να εκπροσωπηθεί στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Αρχηγού Διγενή, και (εννοείται από Ιδεολογικά προσκείμενα στελέχη), αρνήθηκε να μου απαντήσει. Όμως δύο μέλη της θεματικής του Κυπριακού Λεμεσού, του εν λόγω κινήματος, παρευρεθήκαμε και καταθέσαμε στεφάνι προς Τιμή, Δόξα και Οφειλή του Αρχηγού μας Διγενή.
Κατά την διάρκεια της ίδιας μέρας ακούσαμε από ραδιοφώνου, με επίσημη ανακοίνωση του εν λόγω κινήματος τους ότι, ΔΕΝ αντιπροσωπεύθη η «συμμαχία πολιτών» στο Ετήσιο Μνημόσυνο του Διγενή, αλλά από άτομα.
Επίσης την ίδια ακριβώς μέρα, απειλήθηκα μέσω τηλεφώνου από στέλεχος τους, ότι θα μας διαγράψουν και τους δύο από το κίνημα τους. Οφείλω να δηλώσω και να υπογραμμίσω υπεύθυνα, ότι δεν είμαστε τότε απλά άτομα, αλλά Επίσημα Μέλη και Στελέχη της θεματικής συμμαχίας για το Κυπριακό Λεμεσού.
Στο πέρασμα του χρόνου έγιναν παρασκήνια όπως καταργηθούν οι επαρχιακές «θεματικές του Κυπριακού» ούτως ώστε να μην έχουμε την δυνατότητα να παρευρισκόμαστε στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Αρχηγού μας.
Όμως ταυτόχρονα, δι’ επιστολής μου υπέβαλα παραίτηση και απεχώρησα.
Άρα λοιπόν, είναι αυταπόδεικτο ότι ο κ. Λιλήκας ως κομμουνιστής που διετέλεσε πέντε χρόνια βουλευτής στο Ακέλ, δεν σεβάστηκε την πολυσυλλεκτικότητα, αλλά την κομμουνιστική, Λενινιστική, Σταλινική, ιδεολογία του, που αντιπαθούν τον Γρίβα. Άρα ξεγέλασε τη δική μας Ενωτική Παράταξη που Τιμούμε το Πανάξιο Έργο του που άφησε στο Έθνος μας και που ετιμήθη από την Ελλαδική και Κυπριακή βουλή ως Άξιον Τέκνον της Πατρίδος.
Είναι φυσιολογικό να ερωτηθεί κανείς, πως βρεθήκανε σ’ αυτό το κίνημα, αφού ο κ. Λιλήκας είναι αριστερών απόψεων και ιδεολογιών και τον εμπιστεύτηκαν οι Εθνικόφρονες Ενωτικοί Δεξιοί;;
Εξηγούμαι με πάσα Ειλικρίνεια και Εντιμότητα που με διακατέχει.
Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του 2013 είχαμε τρεις υποψήφιους προέδρους που είχαν την δυνατότητα να εκλεγούν στο αξίωμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκ μέρους του Δησύ, ο κ. Αναστασιάδης, υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν, εκ μέρους του Ακέλ ο κ. Μαλάς, επίσης φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν και εκ μέρους του λεγόμενου κεντρώου χώρου ο κ. Λιλήκας, υποστηρικτής του ΟΧΙ υποστηριζόμενος από όλους τους κομματικούς χώρους που ήταν Υπέρμαχοι του ΟΧΙ.
Με την λήξη των προεδρικών εκλογών, οι υποστηρικτές και επιτελείς του κ. Λιλήκα στη Λεμεσό παρόντος και του υπογράφοντος, ζητήσαμε την σύσταση και ίδρυση δικού μας κινήματος, ως πλατφόρμα του ΟΧΙ και ιδρύσαμε το πολυσυλλεκτικό κίνημα με την ονομασία «συμμαχία πολιτών»
με πρόεδρο τον κ. Λιλήκα. Στη συνέχεια αυτό το κίνημα πήρε άλλη ιδεολογική διάσταση και μεταμόρφωση αριστερών προδιαγραφών και νοοτροπιών.
Με Εκτίμηση
Άριστος Κακουλής
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία
Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...
-
Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...
-
Σκέψου κάποιον που πάει να ακούσει μια ορχήστρα χάλκινων πνευστών όχι επειδή τον ενδιαφέρει η μουσική, αλλά επειδή τον ενδιαφέρει ο χαλκός...
-
Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου