Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η φύση για εμάς

Η φύση για εμάς
«Κρατήστε αυτόν τον ήχο, τις βροντές, τη καταιγίδα, μέχρι να τα σημειώσω κάπου».
Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Η φύση για εμάς δεν είναι το μέρος για να πετάμε τα σκουπίδια μας, δεν είναι η «αποθήκη» για το χαρτί μας και σίγουρα δεν είναι κάτι που παίρνουμε ως δεδομένο και υλιστικό. Η φύση για τους Εθνικιστές είναι κάτι το ιερό, κάτι το αγνό. Είναι η αιτία της ύπαρξής μας και το καταφύγιό μας. Η φύση για εμάς, αποτελεί βασικό και καθοριστικό παράγοντα για τη βιολογική, ψυχική και πνευματική ζωή του ανθρώπου.


Ο τρόπος ζωής του «μοντέρνου» καπιταλιστικού ανθρώπου καταστρέφει την φύση καθημερινά όλο και περισσότερο. Η δημιουργία ψεύτικων αναγκών, το κέρδος, η υπερκατανάλωση, η βιομηχανική ανάπτυξη, τα απόβλητα, η έλλειψη παιδείας και οικολογικής ευαισθησίας, η κρίση αξιών, τα καυσαέρια και η αλόγιστη χρήση τεχνολογίας και φαρμάκων, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που η φύση αργοπεθαίνει.
Η περιβαλλοντική κρίσι είναι αποτέλεσμα της κρίσης του πολιτισμού μας και των αξιών του. Η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στην απεριόριστη επιδίωξη του κέρδους, τη συνεχλη αύξηση της παραγωγής και τη δημιουργία νέων καταναλωτικών αναγκών χωρίς μέτρο. Ο σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει ότι μέσα από τη συσσώρευση υλικών αγαθών θα κατακτήσει την ευτυχία. Έτσι, εκμεταλλεύεται αλόγιστα τους φυσικούς πόρους, με ό,τι μέσο διαθέτει.
Εμείς, ως γνήσιοι Εθνικιστές, δεν μπορούμε ναΦ αμελήσουμε κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να αφυπνίσουμε τους γύρω μας και να γίνει συνειδητοποίηση της κατάστασης. Να ενημερώνουμε και να ανακυκλώνουμε, να κάνουμε ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων και ενέργειας, να μην ξεχνάμε το «παν μέτρον άριστον»! Αν δεν γίνει συνείδηση και προσωπική υπόθεση του καθενός η προσπάθεια προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, τότε κρίνεται επισφαλής ακόμα και η ίδια η επιβίωση του ανθρώπου πάνω στη γη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...