Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Γερμανία: Χιλιάδες πωλήσεις για το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ


Δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα έχει πουλήσει το τελευταίο έτος στη Γερμανία η νέα, κριτικά σχολιασμένη έκδοση του ναζιστικού μανιφέστου «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ.
Περίπου 85.000 αντίτυπα του αντισημιτικού, εθνικοσοσιαλιστικού μανιφέστου έχουν φτάσει στα χέρια αναγνωστών, όπως ανέφερε ο εκδότης Αντρέας Βίρσινγκ, σημειώνοντας ότι «οι αριθμοί αποτέλεσαν έκπληξη και για εμάς».

Ο κ. Βίρσινγκ είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας (IfZ) στο Μόναχο.
Στο τέλος Ιανουαρίου, το IfZ θα προχωρήσει στην έκτη κατά σειρά ανατύπωση της τελευταίας έκδοσης. Σε αυτήν περιλαμβάνονται κριτικές σημειώσεις ιστορικών, ώστε να απαντώνται τα επιχειρήματα της ναζιστικής προπαγάνδας.
Το εξώφυλλο είναι λευκό και δεν φέρει ούτε φωτογραφία του Χίτλερ, ούτε άλλα ναζιστικά σύμβολα, τα οποία είναι απαγορευμένα στην μεταπολεμική Γερμανία.
Μετά το 1945, τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκαν στο ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας. Τα πνευματικά δικαιώματα, ωστόσο, έχουν νομική διάρκεια 70 έτων, οπότε από το 2015 και εξής, το βιβλίο θα ήταν έτσι κι αλλιώς ελεύθερο προς κυκλοφορία.
Το Ινστιτούτο αποφάσισε να το εκδώσει με κριτικές παρατηρήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη έκδοσή του από φιλοναζιστικές ομάδες και οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...