Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μια ανάσα από το Αγαθονήσι οι Τούρκοι: Οπλισμένες πυραυλάκατοι μόλις 300 μέτρα από το Ελληνικό νησί!

 
Μια ανάσα από το Αγαθονήσι οι Τούρκοι: Οπλισμένες πυραυλάκατοι μόλις 300 μέτρα από το Ελληνικό νησί! 

Τουρκική προκλητικότητα στο μέγιστο βαθμό στο Ελληνικό Αιγαίο πέλαγος που αγγίζει πρόβα πολέμου όταν τουρκικά πλοία εσκεμμένα παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αγαθονήσι και πολλαπλά οπλισμένα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μολύνουν τους ουρανούς του Ελληνικού Αιγαίου Πελάγους με τον μανδύα άσκησης ναυσιπλοΐας.
Στις 15 Μαΐου 2017 κατά τις μεσημβρινές ώρες δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εισέβαλαν ηθελημένα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Αγαθονησίου κοντά στην Σάμο.

 
Βέβαια το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έκανε ακέραια το καθήκον του σπεύδοντας ταχέως να αναχαιτίσει και τελικώς να εκδιώξει τον τούρκο παράνομο εισβολέα. Φυσικά οι τούρκοι παρέμειναν αδικαιολόγητα στην περιοχή για περίπου 20 λεπτά εκτός και αν οι αισθήσεις τους έχουν σοβαρό πρόβλημα κατανόησης και επικοινωνίας και η κρίση τους σοβαρό πρόβλημα αίσθησης του δικαίου.
Αυτές τις μέρες οι τούρκοι έχουν δημιουργήσει μέγιστο πρόβλημα στο Αιγαίο με το πρόσχημα διεξαγωγής "άσκησης ναυσιπλοίας". Φυσικά οι τούρκοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι ως τώρα κυβερνήσεις της Ελλάδος δεν έχουν προβεί όπως άλλωστε δικαιούνται στην επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
Συγκεκριμένα τα τουρκικά πλοία με το πρόσχημα της άσκησης ναυσιπλοΐας τύπου ΝΑΤΟ NCAGS (Naval Cooperation and Guidance for Shipping - Ναυτική Συνεργασία και Καθοδήγηση Εμπορικής Ναυτιλίας) και με αλαζονικό τίτλο "DENIZ KURDU 2017" έχουν δεσμεύσει όλα τα διεθνή ύδατα στο μέσον του Ελληνικού Αιγαίου Πελάγους!

Αναλυτικά στην τουρκική "άσκηση" που πιο πολύ παρομοιάζει κανονική εισβολή συμμετέχουν 14 φρεγάτες, 6 κορβέτες, 17 ταχύπλοα περιπολικά σκάφη, 6 ναρκοθηρευτικά, 13 πλοία γενικής υποστήριξης, 4 περιπολικά, ο  στολίσκος των υποβρυχίων των τούρκων αλλά ακόμη και οι ειδικές δυνάμεις τους (Underwater Offence Group Command - Su Altı Taarruz Grup Komutanlığı).
Παράπλευρα αλλά και αναμενόμενα στις 16 Μαΐου 2017 υπήρξε πλήθος σοβαρών παραβιάσεων του Ελληνικού Εναέριου Χώρου από οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα με το πρόσχημα της ίδιας "άσκησης". Αυτή τη φορά εισήρθαν μόνο ως την δωδεκάτη απογευματινή στο Ελληνικό FIR είκοσι (20) τουρκικά F-16, δεκαεννέα (19) ελικόπτερα και πέντε (5) αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235. Εύσημα για ακόμη μια φορά στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που αναχαίτισε, αναγνώρισε και εκδίωξε τον τούρκο εισβολέα.
Οι παραπάνω τουρκικές επιθετικές ενέργειες έρχονται να σιγοντάρουν την τουρκική διπλωματική προκλητικότητα με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού των ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ότι ότι το Ελληνικό κατοικημένο Αγαθονήσι είναι δήθεν τουρκικό έδαφος. Δυστυχώς οι παραπάνω προκλητικές τουρκικές προπαγανδιστικές ενέργειες δεν βρίσκουν την κατάλληλη απόκρουση από το υπουργείο εξωτερικών του θαμώνα της "ελληνοτουρκικής φιλίας" Νίκου Κοτζιά.
Η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται πια πολύπλευρα στο διπλωματικό και επιχειρησιακό πεδίο και η άμυνα της Ελλάδος στο άμεσο μέλλον μπορεί να υλοποιηθεί και να σταθεροποιηθεί με αποτελεσματικά διπλωματικά αντίμετρα και σωστούς αμυντικούς εξοπλισμούς που μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή μπορεί να εγγυηθεί στο Ελληνικό Έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...