Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ετοιμάζεται η Αυστρία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τουρκία: Νέες συλλήψεις κρατικών υπαλλήλων
Για πρόωρες βουλευτικές εκλογές αυτό το φθινόπωρο ετοιμάζεται πλέον η Αυστρία, όπως δήλωσε ο καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, στον απόηχο της διάλυσης της κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση ημερομηνίας για το στήσιμο της κάλπης. Έως τώρα έχουν προταθεί η 8η και η 15η Οκτωβρίου. Η προσφυγή σε εκλογές απαιτεί απλώς ψήφο της Βουλής με απλή πλειοψηφία, ενώ ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν προσπαθεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο για να οριστεί η ημερομηνία.


Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Κερν επισήμανε ότι όλα δείχνουν πως θα μεσολαβήσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες έως τις εκλογές, και υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να αποτρέψει τη διολίσθηση σε πολιτικό χάος έως τότε.

Οι κάλπες θα δώσουν την ευκαιρία
 στο ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας να διεκδικήσει την εξουσία σε μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγους μόνο μήνες αφότου η παράταξη σόκαρε τη Γηραιά Ήπειρο φτάνοντας στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις
 θέλουν το Κόμμα της Ελευθερίας να μάχεται για την πρώτη θέση με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του καγκελαρίου Κερν. Ωστόσο, το Λαϊκό Κόμμα, που βρίσκεται τρίτο στην πρόθεση ψήφου, εκτιμά ότι θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές χάρη στον νέο του ηγέτη, τον χαρισματικό 30χρονο υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο κ. Κουρτς ήταν ο άνθρωπος που δρομολόγησε την πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ανέλαβε τα ηνία του Λαϊκού Κόμματος και ζήτησε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/346526/pros-proores-ekloges-to-fthinoporo-odeuei-i-austria/#ixzz4hJqP24z4
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...