Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ - ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ Ο ΑΝΤ1 ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!


Εφ. Χουριέτ 3-10-2011

Έρωτας του Ουλουμπατλί

Τόσο οι πολεμικές σκηνές του ¨Άλωση 1453¨ όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση
Στο φιλμ του Ιμπραήμ Τσελικιόλ τον ρόλο του μεγάλου έρωτα του Ουλουμπατλί της Ερά τον ζωντανεύει η Ντιλέκ Σερμπέστ.
Η ταινία ¨Άλωση 1453¨ στην οποία είναι σκηνοθέτης ο Φαρούκ Ακσόι και τα γυρίσματα της συνεχίζονται για τρία χρόνια, θα μεταφέρει στην λευκή οθόνη το πως ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη. Η ταινία προβάλλεται ως ¨η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά¨ και θα προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο με τις πολεμικές σκηνές αλλά και με τις ερωτικές. Ο Ακσόι λέει πως θα αποτελέσουν θρύλο οι σκηνές ανάμεσα στον Ουλουμπατλί και την Ερά.


Τον Φεβρουάριο βγαίνει

Στην ταινία που θα βγει τον Φεβρουάριο του 2012 τον μεγάλο έρωτα του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ την Ερά την ζωντανεύει η Ντιλέκ Σερμπέστ. Ο Ουλούμπατλι κατά την διάρκεια της άλωσης της Κωνσταντινούπολης έρχεται αντιμέτωπος με τον έρωτα του διοικητή του βυζαντινού στρατού Ιουστινιάνη με την Ερά. Ο Ιουστινιάνης ερωτεύεται την Ερά όταν αυτή συνοδεία του πατέρα του Ουρβανού (μάστορας στο πυροβολικό) επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτή τον απορρίπτει.

Σχόλιο : Ο Ουλούμπατλί είναι μυθική μορφή και φέρεται να είναι ο πρώτος στρατιώτης των Οθωμανών που ανέβηκε στα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης κατά την διάρκεια της άλωσης. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τα βοθροκάναλα. Ας πάνε να αγοράσουν κι αυτήν την παπαριά να μας την προβάλλουν… Άλλωστε τα λεφτά μόνο δεν μας νοιάζουν ;

TourkikaNea.gr


Το είδαμε στον ΣΤΟΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...