Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μαθητές του Μετώπου Νεολαίας Ε.ΛΑ.Μ.



Με κυρία αφορμή την υποβάθμισή, την "αδιαφορία" και τη μεγάλη κατηφόρα που πήρε η παιδεία μας, εμείς, οι μαθητές  του Μετώπου Νεολαίας Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι και προσπαθούμε να περάσουμε κάποια μηνύματα, μέσο τηςΜαθητικής Παράταξης του κινήματος μας.
Τα μηνύματα προορίζονται για τον απλό κόσμο, για τους «ηγέτες»  και γενικότερα σε αυτούς που για προσωπικό όφελος ή ακόμα που είναι αναγκασμένοι να μην καλλιεργούν στους μαθητές την εθνική συνείδηση.

Κυρίως όμως σαν μαθητές του Μετώπου Νεολαίας προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ μαθητή ο οποίος βρίσκεται σε ένα σχολείο , που τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να μεταδώσει την πειθαρχία, τον ορθό προσανατολισμό και τις σωστές βάσεις και αρχές, ώστε εμείς, οι νέοι, να μην οδηγούμαστε στην μίμηση ξένων ηθών, κουλτούρας ή καλύτερα τρόπου ζωής, με αποτέλεσμα να ξεχνούμε την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, να μην γνωρίζουμε οι περισσότεροι την πλούσια ιστορία μας, αλλά και τους ανεξίτηλους ήρωες μας!

Σε μια εποχή πολύ δύσκολη που κάποιοι έχουν  σκοπό να μας εμφυτεύσουν τα δικά  τους θέσμια, κουλτούρα, και ιδέες άλλων εποχών και καταστάσεων, προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα εύκολο και σίγουρο μέλλον είτε για το κάλο του κόμματος τους είτε για την δική τους οικονομική ενίσχυση, γνωρίζοντας πως  είναι βολικό για αυτούς η σημερινή  νεολαία να κοιμάται αφού θα είναι  η  αυριανή  κοινωνία, κάποιοι αντιστέκονται εναντίον όλων αυτών! Κάποιοι πρέπει να δείξουν ότι βρίσκονται απέναντι στους ανθέλληνες αυτού του τόπου, και ότι δεν θα υποστείλουν τα λάβαρα του αγώνα αφού αυτοί η γη πρέπει να μείνει Ελληνική είτε το θέλουν είτε όχι!

Σε κάθε αγώνα, ο καθένας έχει ρόλο. Έτσι και εμείς σε αυτόν τον αγώνα για αλλαγής και αποτροπής αυτών τον ανήθικων πράξεων από τους "αρμοδίους" έχουμε τον δικό μας σημαντικό ρόλο. Γι αυτό, κάθε Σάββατο , πρωί, βρισκόμαστε στα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Λευκωσία, στα οποία έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την επικαιρότητα, την ιστορία και για το οποιοδήποτε θέμα απασχολεί την παιδεία, την μόρφωση και την καλλιέργεια μας! Καλούμε κάθε αφυπνισμένο μαθητή να δώσει το παρόν του, και να ενταχθεί στις γραμμές μας σε αυτό τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα που δίνουμε.

Δεν σου υποσχόμαστε ούτε θέσεις ούτε αγώνα, δεν σου υποσχόμαστε τίποτα, παρά μόνο αγώνα για μια Κύπρο Περήφανη, πραγματικά Ελεύθερη, και πάνω από όλα Ελληνική.
Μέτωπο Νεολαίας Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...