Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Απαγορευμένο το σφυροδρέπανο στην Ουγγαρία


  • Η συμπερίληψη του σφυροδρέπανου στα αυταρχικά σύμβολα που καθορίζει ο ουγγρικός Ποινικός Κώδικας οδήγησε σε δικαστική απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ ότι η εγγραφή του ως εμπορικό σήμα αντίκειται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.
  • Ετέθη εμμέσως το ερώτημα εάν ο ουγγρικός Ποινικός Κώδικας αντίκειται στην ΕΣΔΑ και στην ελευθερία έκφρασης, ζήτημα το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του ΕΔΑΔ.
Είναι το σφυροδρέπανο έμβλημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εικονιστικό εμπορικό σήμα μάρκας ρούχων; Το ερώτημα απαντήθηκε αρνητικά από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο απεφάνθη ότι ορθά το αρμόδιο τμήμα Προσφυγών, είχε προηγουμένως απορρίψει σχετική προσφυγή για εγγραφή του ως κοινοτικό σήμα.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η αιτιολογία της απόρριψης η οποία στηρίχθηκε σε σχετική πρόνοια του Κανονισμού 207/2009, σύμφωνα με την οποία σήματα τα οποία αντίκεινται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη δεν γίνονται δεκτά προς καταχώριση.

Από την σελίδα του Ε.ΛΑ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα: Μεγαλειώδης εκδήλωση και πορεία Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μέγα Αλέξανδρο στην Θεσσαλονίκη , που φέτος είχε ιδιαίτ...