Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Οι Εθνικιστές τρέπουν σε φυγή τους αναρχικούς και στην Πολωνία


Με Εθνικιστές γέμισαν οι κεντρικοί δρόμοι της Βαρσοβίας, ημέρα εορτής της 93ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Πολωνίας, με την καθιερωμένη πορεία τους στο κέντρο της πόλης. Με αναμμένες δάδες, κρατώντας πολωνικές σημαίες και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, εκατοντάδες Πολωνοί Εθνικιστές κάθε ηλικίας κατέκλυσαν τις γειτονιές της πρωτεύουσας, δίνοντας ένα βροντερό παρόν κατά της παγκοσμιοποίησης και της επιβαλλόμενης αλλοτρίωσης της Εθνικής ταυτότητας και Ιστορίας των λαών της Ευρώπης.

Ωστόσο, αυτό προκάλεσε τα αντεθνικά αισθήματα ομάδας αναρχικών, οι οποίοι αντιδιαδηλώνοντας ήρθαν αντιμέτωποι με τους Εθνικιστές, με αποτέλεσμα να προκληθούν συγκρούσεις, εκτεταμένα επεισόδια και τραυματισμοί. Η αστυνομία, κάνοντας χρήση αντλιών εκτόξευσης νερού διέλυσε την ομάδα των ταραξιών και συνέλαβε τουλάχιστον 100 εξ αυτών, ενώ σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται και αναρχικοί από την Γερμανία, οι οποίοι είχαν κληθεί για …ενίσχυση.
Βέβαια, η όποια παρουσία των πληρωμένων, από τα διεθνή κέντρα της παγκοσμιοποίησης και του σιωνιστικού διεθνισμού, αναρχικών δεν κατάφερε να ματαιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.
Στο κέντρο της Βαρσοβίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση καθώς και παρέλαση στρατιωτών με ιστορικές στολές. Παράλληλα σε ολόκληρη την Πολωνία πραγματοποιήθηκαν επίσημες τελετές για τον εορτασμό της Ανεξαρτησίας της χώρας, ενώ ο αρχηγός του κράτους, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, στην οποία τελετή παρέστη και η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.
Για τους Εθνικιστές της Πολωνίας η πορεία της 11ης Νοεμβρίου έχει καταστεί πλέον θεσμός και κορυφαίο γεγονός ενάντια στον παγκόσμιο ισοπεδωτισμό των Εθνών. Ένα ισχυρό ορόσημο για την διαφύλαξη της Εθνικής τους υπόστασης, της Ιστορίας και της δυναμικής τους παρουσίας στην Πολωνία.
Από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...