Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Παρουσία του ΕΛΑΜ στην Χλώρακα, τιμώντας την ημέρα της άφιξης του Γρίβα στην Κύπρο


Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), τοπικού πυρήνα Πάφου, πορεύθηκαν χθες προς τον ανδριάντα του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή στην Χλώρακα, μαζί με παλιούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ, και κατέθεσαν στεφάνη στο μνημείο, εις ένδειξη τιμής και μνήμης.

Η αντιπροσωπεία του κινήματος παρευρέθηκε στην όλη εκδήλωση, επί της ευκαιρίας της επετείου της άφιξης του Διγενή στην Κύπρο, στις 10 Νοεμβρίου 1954με σκοπό να αναλάβει τον αγώνα της ΕΟΚΑ που έμελλε να γράφει ένδοξες στιγμές στην ιστορία αυτού του τόπου, διατρανώνοντας ακόμα μια φορά την πίστη τους για ασυμβίβαστο αγώνα μέχρι την τελική νίκη, για μια Κύπρο Ελληνική.
Μετά την κατάθεση των στεφάνων τα μέλη μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, οι οποίοι μας υποδεχτήκαν με ιδιαίτερη χαρά, εμφανέστατη στα πρόσωπα τους, αποκαλώντας μας συναγωνιστές τους,

Να σημειώσουμε ότι για ακόμα μια φορά, έλαμψαν δια τους απουσίας τους, οι πολιτικάντηδες κάθε απόχρωσης. Καλύτερα όμως, κυρίως για τους αγωνιστές, αυτούς που τιμήσαμε, που έδωσαν την ίδια ζωή τους, πολεμώντας για τις ιδέες τους, πράγμα που δεν κάνει κανένας πολιτικάντης σήμερα έστω για τα μάτια του κόσμου.

Κατανοούμε όμως την απουσία τους, αφού σίγουρα θα είχαν πολλά τρεχάματα, αφού όπως ξέρουμε σε λίγο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, και επιδίδονται σε ένα αγώνα κάλπικων υποσχέσεων, για να αδράξουν όσο το δυνατό περισσότερους ψήφους, για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, ξεγράφοντας για άλλη μια φορά κάθε ιερό και όσιο. Έτσι δεν περιμέναμε να θυμηθούν ούτε ιστορία ούτε ήρωες.

Αναμνηστική φωτογραφία των μελών μας, με τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, μπροστά από τον ανδριάντα του Γεωργίου Γρίβα Διγενή.
Κατάθεση στεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...