Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

15 Νοεμβρίου 1983


Στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο τότε εγκάθετος της Τουρκίας στο νησί μας, κατοχικός ηγέτης, αρχιδολοφόνος ραούφ ντενκτάς ανακήρυξε τα κατεχόμενα μας εδάφη ως ανεξάρτητο κράτος. Πραγματοποίησε με την ενέργεια αυτή, έναν από τους πολλούς σχεδιασμούς που ήθελε η άγκυρα να κατορθώσει στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της Κύπρου και σιγά σιγά μέσω των μεθοδεύσεων τους, να επιτευχθεί ο κυρίαρχος στόχος τους, δηλαδή η δημιουργία νέων τετελεσμένων και εδραίωση του κατοχικού καθεστώτος.
Πριν 28 χρόνια ανακήρυξαν το παράνομο ψευδοκράτος στα κατεχόμενα, απόρροια των τετελεσμένων που δημιούργησε η τουρκική εισβολή στις 20 του Ιούλη του 1974 όπου οι τούρκοι κατακτητές πάτησαν τα άγια Ελληνικά χώματα της Κύπρου, σκότωσαν, λεηλάτησαν, βίασαν και εκδίωξαν από τις πατρογονικές τους εστίες 200,000 Έλληνες της Κύπρου. 

Φάνηκε καθαρά ότι ο στόχος τους ήταν από την αρχή η τουρκοποίηση του νησιού και η ενσωμάτωση όλης της Κύπρου στην Τουρκία. Από το 1977 και μετά, τρία χρόνια μόνο από την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, οι εκάστοτε Κυπριακές κυβερνήσεις έχουν την τάση να αυτοεγλκωβίζονται σε καταστροφικές-εκτρωματικές προσπάθειες λύσης, τύπου ομοσπονδίας.
Κανένας πολιτικός δεν βγήκε μέχρι τώρα με θάρρος για να υποστηρίξει περίτρανα την πραγματικότητα. Να υποστηρίξει δηλαδή πως στην Κύπρο έγινε εισβολή, έχουμε κατοχή, και η μισή μας πατρίδα είναι σκλαβωμένη από τους Τούρκους. Ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να παλεύει όλος ο Κυπριακός Ελληνισμός  για την απελευθέρωση της Κύπρου;

Δυστυχώς εν έτη 2011  έχουμε ξεφύγει κατά πολύ από την πραγματικότητα. Το ψευδοκράτος, με πάγια διπλωματική τακτική έχει γίνει γνωστό και αναγνωρίστηκε από αρκετές χώρες ανά το παγκόσμιο.
Δυστυχώς για μας, το μόνο που δεν πρέπει να έχουμε, είναι η απαίτηση από την διεθνή κοινή γνώμη, να μην αναγνωρίζει το ψευδοκράτος. Από τη στιγμή που σύσσωμη η πολιτική μας ηγεσία πηγαινοέρχεται καθημερινά στα κατεχόμενα, συζητά με τον κατοχικό ψευδοηγέτη έρογλου και πίνει στις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια της κατεχόμενης Κερύνειας μας, επιτρέπει στους Ελληνοκύπριους πολίτες να εισέρχονται στα κατεχόμενα με επίδειξη των διαβατηρίων τους αιμοδοτώντας οικονομικά το ψευδοκράτος και αναγνωρίζοντας το,  προωθώντας το νεοκυπριωτισμό στα σχολεία, ανάγοντας τους Τουρκο"κυπρίους" σε πολίτες διπλής υπηκοότητας,  και τέλος εμμένοντας σε λύση Δ/Ζ-Δ/Κ ομοσπονδίας, πρώτοι εμείς νομιμοποιούμε τον εισβολέα, τον κατακτητή και καταπατητή της γης μας.

Η ίδια η Τουρκία που υποτίθεται ότι είναι εγγυήτρια δύναμη της προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που υπέγραψε σαν εγγυήτρια την Ιδρυτική Συνθήκη του 1960, που η ίδια παραβίασε αρχικά με την δημιουργία της Τ.Μ.Τ. που διοργάνωσε παράνομες τρομοκρατικές ομάδες, εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας τες με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματικούς με επικεφαλής τον Αλή Ριζά Βουρουσκάν, δημιουργώντας τα πρώτα επεισόδια στην Λευκωσία στις 22 Δεκεμβρίου1963, που είχε σαν αποτέλεσμα την χάραξη της πράσινης γραμμής που χώριζε την πρωτεύουσα μας στα δυο, υψώνοντας ένα τείχος που κρατά τώρα 46 χρόνια. Μιας Τουρκίας που έστειλε στις 8 και 9 Αυγούστου1964 πάνοπλα αεροπλάνα, βομβαρδίζοντας το νησί μας με τις απαγορευμένες βόμβες ναπάλ, μιας Τουρκίας, που ήλθε στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, πάνοπλη για να προστατεύσει υποτίθεται την Κυπριακή Δημοκρατία και να επιβάλει την τάξη. Με την μόνη διαφορά, ότι παρεξήγησε τον ρόλο του ειρηνευτή, γιατί ποτέ δεν είχε τέτοια βιώματα, ο ρόλος της ήταν πάντα επιθετικός και αιμοβόρος, έτσι λοιπόν, έσφαξε, βίασε, εκτέλεσε εν ψυχρώ αμάχους και αιχμαλώτους, έσπειρε τον φόβο και τον θάνατο, αφελληνίζοντας σταδιακά τη βόρεια Κύπρο, καταστρέφοντας εσκεμμένα την πολιτιστική μας κληρονομιά, γιατί δεν έπρεπε να μείνει οτιδήποτε ελληνικό και χριστιανικό.

Η 15η Νοεμβρίου είναι μια θλιβερή επέτειος για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Είναι μία μέρα ντροπής και αίσχους. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και αυθαίρετη αποσχιστική ενέργεια των τούρκων "αδελφών" μας να ιδρύσουν ένα παράνομο κράτος το οποίο ανήκει εξολοκλήρου σε Κυπριακό έδαφος.

Εμείς ως Έλληνες της Κύπρου έχουμε ιερό καθήκον κάθε 15 Νοεμβρίου να διαμαρτυρηθούμε για την παράνομη κατοχή των εδαφών μας και να ζητήσουμε άμεσα την απελευθέρωση τους από τον τούρκο εισβολέα.  Έτσι για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι σας παραθέτω πιο κάτω το διάγγελμα του αρχιδολοφόνου ντενκτάς προς τους τούρκους αδελφούς μας εκείνο το πρωινό της 15ης Νοεμβρίου του 1983:

"Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την βόρεια Κύπρο ως ανεξάρτητη και αδέσμευτη περιοχή με τρόπο που να υπηρετεί την ειρήνη και ευημερία στον Κόσμο τη Μεσόγειο και την γύρω περιοχή. Κάτω από το φως των πραγματικοτήτων και δυσκολιών των πιο πάνω πεποιθήσεων, ως μεταφραστές της αναπότρεπτης και νόμιμης επιθυμίας και βούλησης του τουρκοκυπριακού λαού, ανακηρύσσουμε μπροστά από την ιστορία και όλη την ανθρωπότητα την ανακήρυξη της Τουρκικής δημοκρατίας Βορείου Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους.

-Αξιότιμοι φίλοι...
Ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος.

Η πορεία που αρχίσαμε είναι μια ευτυχισμένη πορεία όπως αρμόζει στην ανθρωπότητα. Είναι μια πορεία η οποία περιμένει από εμάς μεγάλη αυταπάρνηση. Σε αυτή την μεγάλη εγχείρηση εσείς είστε οι γιατροί...

Εσείς είστε οι εκπρόσωποι του ηρωικού λαού που μπορείτε να τον ενώσετε σε μια τέτοια στιγμή. Σας εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες. Αυτή την ιστορική μέρα θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μητέρα πατρίδα κοιτάζοντας αυτό το τοπίο, αυτόν τον ενθουσιασμό, θα εκτιμήσει ότι αυτό το βήμα είναι αναπόφευκτο.

Εξ ονόματος ολόκληρου του λαού μας προσδοκούμε από την μητέρα πατρίδα κατανόηση, στήριξη και αναγνώριση. Ευχόμαστε με τη στήριξη της να ανοίξουν οι δρόμοι προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη.

Αυτή την ευτυχισμένη μέρα συγχαίρω και πάλι ειλικρινώς όλους σας και εύχομαι να είναι καλορίζικη και ευοίωνη για τον λαό μας.

-Πρόεδρος Ντενκτάς, πρόεδρος Ντενκτάς...

-... για να αφήσετε ένα καλύτερο μέλλον σε αυτούς που θα έρθουν μετά από εσάς πρέπει να είστε ψυχολογικά έτοιμοι για κάθε αυτοθυσία. Πόσο ευτυχής που μπορώ να λέω ότι είμαι Τούρκος. Πόσο ευτυχής για την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου......."

 Αυτά είχε πει τότε ο ντενκτάς!!!!!!!!!!!!!!!!!  Εμείς ως ασυμβίβαστοι όπως πάντα, στέλλουμε μήνυμα, αφύπνισης και εθνικής αντίστασης στο ξεπούλημα της Κύπρου ΜαςΌσοι δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από την λευτεριά, όσοι παραμένετε ακόμα πιστοί στα ιδανικά της Πατρίδας, ενώστε τη φωνή σας μαζί με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Όλοι μαζί  να στείλουμε το μήνυμα πως στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα Έλληνες και πως υπάρχουν νέοι που ακόμα αντιστέκονται!

ΕΛΛΗΝΑ και ΕΛΛΗΝΙΔΑ της ΚΥΠΡΟΥ
Σε πείσμα των ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ της ιστορίας μας το ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.)υψώνει φωνή αντίστασης.

Φωνή και όρκο για αγώνα μέχρις εσχάτων.

Όσο οι Τούρκοι κρατούν μια σπιθαμή ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ είμαστε σκλάβοι.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ
Σήμερα ας δώσουμε υπόσχεση και όρκο ιερό έναντι της ιστορίας μας.

Φωνάξετε μαζί μας:
ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Γιώργος Νικολάου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
  Δίνουμε και πάλι την ειλικρινή μας υπόσχεση μας στον κόσμο και
ιδίως στην μητέρα πατρίδα ότι σε αυτή την πορεία θα πράξουμε όλα όσα απαιτούνται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...