Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

WikiLeaks: Ο Γ. Καρατζαφέρης επιδιώκει συνάντηση με το Τούρκο πρωθυπουργό για να ενισχύσει το πολιτικό του προφίλ


Σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στον ιστότοπο Wikileaks, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καραζαφέρης επεδίωκε “τυχαία” συνάντηση με το Τούρκο πρωθυπουργό Tayyip Erdogan στο πλαίσιο κάποιας Συνόδου της Ε.Ε. προκειμένου να τονωθεί το πολιτικό του προφίλ. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 28/09/2009 και προφανώς σχετίζεται με την ενημέρωση τoυ State Department σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα μετά τις εκλογές. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, η ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκη Τζαβέλλα ανέφερε σε Αμερικανό συνομιλητή της ότι το κόμμα θα δείξει “μεγαλύτερη υπευθυνότητα” σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πως “ο Πρόεδρος (του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αντιληφθεί πως το κόμμα έπρεπε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες υπερεθνικιστικές και αντισημιτικές ρητορείες του. Ο Καρατζαφέρης θέλει να κάνει θετικές κινήσεις προς την εβραϊκή ελληνική κοινότητα, να αυξήσει τις επαφές του με Αμερικανούς αξιωματούχους και έχει αμβλύνει τη σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες σε συναντήσεις του με ενώσεις μεταναστών και έχει προβεί σε αντιρατσιστικές δηλώσεις”. Σημειώνεται ότι το έγγραφο θα αποχαρακτηριζόταν σε μία δεκαετία.
Με πληροφορίες από xrimanews.gr
Το είδαμε στο STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...