Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Απογραφή με ανησυχητικά στοιχείαΣύμφωνα με στοιχεία από την τελευταία απογραφή πληθυσμού, οι ξένοι υπήκοοι αυξάνονται με τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τους Ελληνοκυπρίους.
Ο πληθυσμός της ελεύθερης Κύπρου ανέρχεται σε 838.897 άτομα, σε σύγκριση με 689.565, που καταγράφηκαν το 2001. Ο κυπριακός πληθυσμός το 2001 ανερχόταν σε 624.746 άτομα. Σήμερα ανέρχεται στις 659.350 άτομα.
Από τον σημερινό πληθυσμό, οι ξένοι υπήκοοι ανέρχονται σε 179.547, σε σύγκριση με 64.819 που καταγράφηκαν το 2001.Από τους αριθμούς αυτούς, είναι καταφανέστατος ο βραδύς ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός, σε αντίθεση με την εντυπωσιακή αύξηση των αλλοδαπών.
Σε σύγκριση με την απογραφή του 2001, το μέσο μέγεθος νοικοκυριού έχει μειωθεί σημαντικά, από 3,06 πρόσωπα, σε 2,76, γεγονός που σημαίνει ότι από οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά που καταγράφηκε το 2001, σήμερα η οικογένεια περιορίζεται στους δύο γονείς και στο ένα παιδί.
Σχολιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της απογραφής, ο κοινωνιολόγος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι οι Έλληνες Κύπριοι παρουσιάζουν ως πληθυσμός, μία κόπωση. Υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα η έλευση κοινοτικών υπηκόων, εφόσον η Κύπρος μπορεί να τους απορροφήσει, αλλά πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη στρατηγικής σε αυτόν τον τομέα.
Προειδοποίησε ότι κινδυνεύουμε η ελεύθερη Κύπρος να κατακλυστεί από ένα κομμάτι ξένου πληθυσμού, και παράλληλα τα κατεχόμενα εδάφη να κατοικούνται κατά πλειοψηφία από Τούρκους.


 Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι κλέφτες, οι ψεύτες και η Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της διευθύντριας της "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου στην στήλη "Εγέρθητι" Στο περασμένο φύλλο της ΕΜΠΡΟΣ κα...