Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πανηγυρίζει ο υπουργός Άμυνας και η Χαραυγή για την δήθεν πάταξη της φυγοστρατίας



Με δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας κ. Ηλιάδης μετά από την επίσκεψή του στο ΚΕΝ Λάρνακος, κατά την κατάταξη της 2012 Α' ΕΣΣΟ, ανέφερε πως η φυγοστρατία έχει πέσει πλέον σε μηδενικά επίπεδα, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης Χριστόφια! Το φαινόμενο αυτό το οποίο παρουσιάστηκε κυρίως μετά το 2004, απείλησε και ακόμα απειλεί την Εθνική Φρουρά, με πλήρη αποδιοργάνωση, λόγω της έλλειψης προσωπικού που παρουσίαζαν οι μονάδες της. 

Δεν θα στηρίξουμε πως ο κ. Ηλιάδης λέει ηθελημένα ψέματα καθώς θεωρούμε πως λογιστικά πιθανότατα η φυγοστρατία να έχει μειωθεί. Τι γίνεται όμως κ. Υπουργέ με την πραγματικότητα στα στρατόπεδα και στις μονάδες; Μπορεί στα ΚΕΝ να παρουσιάζονται οι στρατιώτες και να περνάνε ανώδυνα (και κυρίως χωρίς πολλή εκπαίδευση) τις 3 εβδομάδες αλλά όταν πάνε στις μονάδες τότε αρχίζουν οι διαρροές, ιδιαίτερα στις ¨δύσκολες".

Η Εθνική Φρουρά όμως δεν είχε ως μοναδικό πρόβλημα αυτούς που απέφευγαν την στράτευση προφασιζόμενοι διάφορους λόγους αλλά και αυτούς που αποφεύγουν διάφορες πτυχές της.Αλήθεια, πόσοι άραγε από τους στρατεύσιμους που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν, υπηρετούν ως Ικανότητας 1 (Ι1) και πόσοι ως Ικανότητας 3 (Ι3) και 4 (Ι4); Για όσους δεν γνωρίζουν οι Ι3 και Ι4 συνήθως δεν φέρουν όπλο και μπαίνουν σε θέσεις "λούφας" δημιουργώντας έτσι στρατιώτες δύο ταχυτήτων. Αρκετοί εκμεταλλεύονται ασήμαντα προβλήματα υγείας για να υπηρετήσουν μια εύκολη θητεία σε βάρος πάντα των συναδέλφων τους που έχουν κριθεί Ι1. Αποτέλεσμα όλων αυτών να δημιουργείται ένα εκρηκτικό κλίμα στις σχέσεις των δύο αυτών "καστών" εντός του στρατεύματος.

Αυτά καθώς και οι κάθε είδους παρεμβάσεις έξωθεν (ή ακόμα και έσωθεν) στην λειτουργία του στρατεύματος ρίχνουν το ηθικό στρατεύσιμων και στελεχών καλλιεργώντας ένα αίσθημα νεποτισμού και αδικίας σε όλους.

Πραγματικά θεωρούμε πως υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε για την πάταξη της φυγοστρατίας αλλά και για την γενικότερη κατάσταση στην Εθνική Φρουρά.


Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...