Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου (16/03/13) Για τα αποτελέσματα του Eurogroup και το κούρεμα καταθέσεωνΤα αποτελέσματα από το χθεσινό Eurogroup είναι αρκούντως ανησυχητικά και ενδεικτικά της πορείας που θα ακολουθήσουμε ως οικονομία και στο μέλλον. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε το "κούρεμα" των καταθέσεων σε όλες τις κυπριακές τράπεζες, το οποίο ονομάστηκε "εφ' άπαξ εισφορά", φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων και αύξηση του εταιρικού φόρου.
Όλα αυτά θα έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία αφού την καθιστούν από ένα ευνοϊκό χρηματοπιστωτικό κέντρο, σε μία υψηλού ρίσκου χώρα, με υπαρκτή την πιθανότητα τα ξένα κεφάλαια να φύγουν από το νησί. 
Ουσιαστικά τα νέα αυτά μέτρα αποτελούν ένα δεύτερο μνημόνιο, παρόλο που το πρώτο δεν πρόλαβε να υπογραφεί. Όπως είχε προβλέψει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) από την προηγούμενη εμπειρία της Ελλάδας, η οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύσει μετά από τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και θα συρθούμε σε ακόμη χειρότερους όρους και σε μειωμένη κρατική κυριαρχία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ατάκες Κυβέρνησης και Αστυνομίας για τα πρόσφατα εγκλήματα χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών:

Καμία ανοχή στον υπόκοσμο!!! Ολομέτωπος πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών!!! Θα πάρουν την απάντηση τους!!! Θα κτυπήσουμε στην ρί...