Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση μνήμης Ευαγόρα Παλληκαρίδη (Φωτορεπορτάζ)


Πορεία τιμής και μνήμης, πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάφο από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Δεκάδες Εθνικιστές πορεύτηκαν, με απόλυτη πειθαρχία, από τα γραφεία της Τ.Ο. Πάφου μέχρι τον Ανδριάντα του ήρωα που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης.

Τα Εθνικιστικά συνθήματα δονούσαν το κέντρο της πόλης του Ευαγόρα και με τον έντονο παλμό τους ξυπνούσαν ναρκωμένες συνειδήσεις. Ξυπνούσαν, για λίγο, τον κόσμο από τον λήθαργο της υποταγής και της αποχαύνωσης που του επέβαλαν να βρίσκεται.

Αφού η πορεία μας κατέληξε στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σειρά ομιλιών. Πρώτος κλήθηκε στο βήμα, εκπρόσωπος από το Μετώπου Νεολαίας του κινήματος μας, Σωτήρης Ιωάννου.


Ο συναγωνιστής αρχικά μίλησε για τον απαγχονισμό του έφηβου ήρωα της Κύπρου. Συνεχίζοντας, εξήρε το θάρρος και τον ηρωισμό του Παλληκαρίδη, τόνισε την ανάγκη να δικαιώσουμε την θυσία του ήρωα μέσα από έναν διαρκή αγώνα με απώτερο σκοπό την διατήρηση της Ελληνικότητας της Κύπρου. Κλείνοντας κάλεσε τους νέους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) να παραδειγματιστούν από τον Ευαγόρα και να ταυτιστούν με την θυσία του.


Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Μάριος Βασιλείου, ο οποίος αρχικά μίλησε για την τιμή και το ήθος του ήρωα. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα παλαιά κόμματα και στην προσπάθεια τους να καπηλευθούν και να παραποιήσουν την μεγαλειώδη θυσία του νεαρότερου απαγχονισθέντα.


Επόμενος ομιλητής ο Μιχάλης Μιχαήλ, στέλεχος της Τ.Ο. Πάφου. Αρχίζοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής ανέπτυξε το έργο και την δράση του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Συνέχισε με αναφορά στην κατάπτυστη λύση ομοσπονδίας που προσπαθούν να επιβάλουν στην Πατρίδα μας αναφέροντας πως ο Παλληκαρίδης δεν θυσιάστηκε για λύση ομοσπονδίας αλλά για  μια Κύπρο Ελεύθερη στην αγκαλιά μιας μεγάλης Ελλάδας.


Προτελευταία ομιλία αυτή του συναγωνιστή Πέτρου Πέτρου. Ο συναγωνιστής μίλησε για το θάρρος και την πίστη στα Ελληνικά ιδεώδη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Τόνισε, επίσης,  το χρέος που έχουμε απέναντι του!


Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον συναγωνιστή, Πέτρο Κουντουρέσιη, υπεύθυνο Τ.Ο. Πάφου, περιγράφοντας τις τελευταίες ώρες του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, όπως αυτές αναφέρονται από την μαρτυρία του ιερέα που τον εξομολόγησε. Εξήρε το θάρρος και την επιθυμία που διακατείχε τον ήρωα για να δει την Πατρίδα του Ελεύθερη και Ελληνική. Κλείνοντας, έκανε κάλεσμα Αγώνα και τόνισε την ανάγκη να σταθούμε τροχοπέδη στα σχέδια ξεπουλήματος της πατρίδας μας.

Πριν την λήξη της εκδήλωσης, κατατέθηκε στεφάνι από τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ( Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου, ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής. 


Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθως τον Ύμνο του κινήματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...